Iurie-Leanca-Stefan-FuleLa conferința de presă de la Bruxelles, Comisarul european, Stefan Fule și prim-ministrul Iurie Leancă au anunțat semnarea a două acorduri de 90 de milioane de euro. Banii sunt destinați pentru reformarea justiției din țară și pentru susținerea, pregătirea, negocierea și implementarea Acordului de Liber Schimb UE-RM.

„Este în interesul cetățenilor moldoveni ca aceștia să beneficieze de un mediu pluralist în presă, de calitate, rolul postului public este strategic în acest sens. Este esențială depolarizarea societății și respectul pentru alții, pentru alte păreri. Astăzi am semnat două acorduri în valoare de 90 mln euro”, a declarat Stefan Fule. Oficialul European a precizat că 60 mln euro sunt dedicate dezvoltării și reformării sectorului justiției din Moldova, iar 30 mln – pentru susţinea pregătirea, negocierea şi implementarea Acordului de asociere UE-RM, incluzând acordul DCFTA.

Iurie Leancă a menționat că vizita la Bruxelles simbolizează agenda Coaliției de guvernare, prioritară fiind integrarea europeană. Premierul a prezentat la o conferință prioritățile Guvernului pentru primele 100 de zile, asigurînd că va duce o luptă crîncenă cu corupția și va oferi mai multe locuri de muncă.

(326 accesari)