Gaburici minte despre 7 aprilie 2009, de Marius Dorin Lulea

Imagine implicită

7-apriliePremierul desemnat al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a ieşit public cu o declaraţie privitoare la întreruperea comunicaţiilor la compania de telefonie mobilă în fruntea căreia se afla la 7 aprilie 2009.

Pentru a justifica faptul că a făcut atunci jocul comuniştilor şi a fost o parte componentă activă a încercărilor de suprimare a manifestaţiilor pentru libertate, a venit cu o scuză penibilă cu privire la acest lucru: reţeaua a fost mult prea solicitată.

Adică în statul în care banda de internet este la cotele cele mai înalte, o simplă plimbare pe internet şi folosirea platformelor de comunicare duc la blocarea reţelei. Nu trebuie să fii specialist să ştii că resursele consumate pe aceste platforme sunt nesemnificative.

Ironic este că s-a blocat exact când şi-a dorit Voronin acest lucru. Cel mai probabil că reţeaua şi-a revenit abia după ce miliţia a intrat în manifestanţi, tocmai pentru ai forţa să renunţe la comunicaţiile mobile căci blocau reţeaua lui Gaburici.
Sau Gaburici vrea să ne spună că pe 7 aprilie, când lumea era în stradă, downloada filme.

Acum noi vrem cu un astfel de premier mincinos să reducem corupţia şi să mergem spre spaţiul european?

Între timp Republica Moldova trece printr-o gravă criză economico-financiară, iar acesta este doar începutul. Delapidarea sistemului financiar cu mutarea apoi în afara ţării a valutei, a dat drumul la prăbuşirea monedei naţionale. S-a ajuns ca sub falşii europenişti să se producă cea mai mare ţeapă financiară din istoria statului. Între timp românii basarabeni sunt puşi să plătească, Voronin, Plahotniuc şi Filat cu siguranţă nesimţind efectele crizei deoarece banii lor sunt în euro şi mutaţi din timp în conturile din Elveţia.

Dacă Gaburici tăcea, filosof rămânea.

Sursa: vox.publika.md