Gas Natural Fenosa cere o SCUMPIRE a energiei electrice cu 119 la sută

Imagine implicită

cms-image-000011528După Moldovagaz, şi Gas Natural Fenosa s-a răzgândit şi cere de la ANRE o majorare mai mare a tarifelor.

Dacă iniţial furnizorul cerea o scumpire cu 60 la sută, acum administraţia companiei vrea o majorare cu 119 la sută.

Astfel, Gas Natural Fenosa insistă ca tariful plătit de consumatorii finali să crească de la 1 leu şi 52 de bani pentru un kw/h, până la 3 lei şi 47 de bani (iniţial – 2 lei şi 66 de bani).

La începutul acestui an, Gas Natural Fenosa a solicitat ANRE să majoreze cu 60 la sută tariful pentru energia electrică, invocând faptul că înregistrează pierderi de milioane din cauza devalorizării monedei naţionale.

La sfârşitul lunii trecute, compania a avertizat că din cauza datoriilor acumulate faţă de Centrala de la Kuciurgan, aceasta ar putea să fie nevoită să reducă alimentarea consumatorilor cu energie electrică cu până la 40 la sută.

Ultima dată tariful a fost actualizat în 2012, când un dolar costa 11 lei şi 80 de bani.

Tot astăzi, şi Moldovagaz a anunţat că solicită un tarif mai mare decât cel cerut anterior. Furnizorul consideră justificată o scumpire a gazului cu 51,7 la sută. În solicitarea depusă la agenţie în martie, Moldovagaz solicita majorarea tarifelor cu 48 la sută.

sursa: jurnal.md