CostasRepublica Moldova și regiunea ei transnistreană fac parte din scenariul de creare a Novorosiei după modelul care a dus la anexarea Crimeii de către ruși. De această părere este generalul Ion Costaș, fost ministru al Apărării în 1992.
Potrivit sursei, tot ce se întâmplă în regiunea Donbas este tras la indigo cu ceea ce s-a

întâmplat la noi, în regiunea transnistreană acum 20 de ani. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

„Va fi creată o regiune separatistă, dar care va fi supusă Moscovei. Aceast plan, de creare a Novorosiei, este copt de mult timp. Rușii voi să facă o legătură terestră cu Crimeea din Donețk și Lugansk, ulterior va fi preluată regiunea Herson, Nikolaev și Odessa, iar de aici rămâne deja regiunea transnistreană, sudul Basarabiei, Bugeacul și ajung la frontieră cu România. Acesta este planul general Novorosiei”, a declarat Costaș.

Generalul a găsit și o soluție pentru ca planul rușilor să nu reușească. „Am fost deportat de ruși. Eu sunt crescut și educat de structurile imperiale rusești și vă spun că ei până nu primesc la bot, ei nu se vor liniști și nici nu se vor opri”, a conchis sursa.
Sursa:unimedia.info

(134 accesari)