imagesÎn cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, Mihai Ghimpu l-a criticat dur pe fostul său coleg, Vlad Filat.

Chiar dacă Partidul Liberal nu a votat moțiunea de cenzură, Mihai Ghimpu a declarat că demiterea Guvernului este iminentă.

„Noi nu participăm la vot doar pentru că moțiunea vine de la comuniști. Noi avem altă poziție. Dl Filat, ascultați atent ce vă spun eu acum: dacă nu sunteți azi demis, fără voturile noastre, atunci mâine, dacă nu mâine, atunci poimâine, peste o lună veți fi demis. Prezența lui Vlad Filat în fruntea Guvernului înseamnă moartea Alianței. Moartea Alianței înseamnă moartea vectorului european. Noi nu putem merge la alegeri cu o alianță, în fruntea căreia stați dvs” a atenționat Mihai Ghimpu.

În plus, acesta a spus că Filat a reușit să distrugă Alianța din interior, ce nu le-ar fi reușit comuniștilor nici în zece ani. ”AIE a fost compromisă de Filat, comuniștii trebuiau să lupte zeci de ani ca să compromită AIE”, a conchis liderul PL.

De menționat că liberalul Mihai Ghimpu a reușit și de această dată să stârnească râsete în Parlament. Discursul său i-a făcut să râdă și pe comuniști, dar și pe democrați și liberal-democrați.

(336 accesari)