Ghimpu confirmă ceea ce era evident: Plahotniuc foloseşte CNA pentru a-l compromite pe Filat

Imagine postare

Mihai_GhimpuLiderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că dosarele intentate de procurorii anticorupţie pe numele lui Andrei Usatîi şi Veaceslav Negruţa şi scandalul iscat pe marginea acestei situaţii au fost determinate de faptul că Filat ar fi exploatat în scopuri politice” incidentul din Pădurea Domnească, produs la finele anului trecut.

Ghimpu a făcut aceste declaraţii aseară, în cadrul unei emisiuni televizate. Acesta a confirmat faptul că Centrul Naţional Anticorupţie, care a intentat aceste cazuri, rămâne a fi controlat de PD, fapt pentru care i-a cerut lui Viorel Chetraru, directorul CNA, să se abţină de la declaraţii politice, dar să acţioneze conform procedurilor legale şi să aştepte ca instanţa de judecată să decidă dacă cei vizaţi sunt sau nu vinovaţi.

„Dacă Filat nu ar fi exploatat tragedia din Pădurea Domnească, nici informația cu dosarele împotriva lui Usatâi şi Negruța nu apăreau. S-a început războiul”, a declarat Mihai Ghimpu.

Amintim că, în dimineaţa zilei de astăzi, un grup de mascaţi de la CNA au dat buzna la Guvern şi FISC sub pretextul că urmează să efectueze o serie de percheziţii  în baza dosarelor penale care vizează cele două instituţii.