„Glasul Naţiunii”, ţinta mai multor atacuri în ultimele săptămâni; Mii de pliante denigratoare au fost împrăştiate şi la sediul publicaţiei

Imagine implicită

Cu o zi înainte de protestul din capitală, fiţuici denigratoare au fost răspândite şi la sediul publicaţiei „Glasul Naţiunii”. Mai mult, în ultimele două săptămâni au avut loc mai multe acţiuni de acest fel, afirmă redactorul-şef, Vasile Năstase, care vine cu o sesizare în acest sens.

„Pe data de 30 iulie, aproximativ la ora 16:00, colaboratorii publicaţiei „Glasul Naţiunii” au depistat că în faţa sediului primei publicaţii cu grafie latină din Basarabia postbelică au fost aruncate mii de fiţuici cu caracter denigrator la adresa liderilor opoziţiei antioligarhice, proeuropene şi reformatoare, Andrei Năstase şi Maia Sandu. De acest act huliganic, bănuim Ministerul de Interne capturat şi structurile paramilitare ale oligarhului Plahotniuc, beneficiarul atacurilor raider, individ care controlează justiţia şi structurile de forţă din Republica Moldova, despre care presa a scris că stă în spatele spălătoriei de 30 de miliarde de dolari din Federaţia Rusă şi a furtului unui miliard de dolari din vistieria Băncii Naţionale”, se spune în sesizare.

„Acesta este al treilea act de huliganism şi dezmăţ din partea structurilor lui Plahotniuc în ultimele două săptămâni, când pe uşa şi pereţii sediului publicaţiei periodice „Glasul” au fost încleiate hârtii cu conţinut denigrator, iar de balustradă a fost legat un obiect asemănător cu sufletul şi conştiinţa vandalilor”, se mai spune în sesizarea lui Vasile Năstase.

În această situaţie, publicaţia solicită intervenţia promptă în descoperirea şi pedepsirea persoanelor care au vandalizat sediul redacţiei Glasul şi au prejudiciat moral demnitatea redacţiei.

„Deşi suntem siguri că MAI şi Poliţia este complicitară cu acţiunile criminale ale celor implicaţi, depunem această sesizare ca document pentru o investigare complexă şi corectă după scoaterea statului Republica Moldova din captivitatea oligarhiei banditeşti”, afirmă Vasile Năstase.

Sursa:jurnal.md

Vedeţi mai jos sesizarea:

http://jurnal.md/files/pdf/sesizare.pdf