Grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt a depus actele de înregistrare la CEC

Imagine implicită

Reprezentanţii grupului de iniţiativă pentru iniţierea referendumului de anulare a sistemului electoral mixt au depus pachetul de acte pentru a fi înregistraţi la Comisia Electorală Centrală.

Solicitarea grupului de iniţiativă urmează să fie examinată, iar CEC trebuie să ofere un răspuns în decurs de 15 zile.

„Nu suntem de acord cu guvernarea pe care o avem. După anularea sistemului mixt, noi o să putem să avem o nouă elită politică. Populaţia a fost indusă în eroare. A fost mediatizat sistemul uninominal şi în baza acestei minciuni au introdus sistemul mixt”, a declarat preşedintele grupului de iniţiativă, Ştefan Gligor, director de programe la Centrul de Politici şi Reforme.

„Au schimbat regulile de joc pentru ei. Şansele noastre de a unifica populaţia sunt foarte mari. Avem toate şansele să abrogăm legea privind implementarea sistemului mixt”, a adăugat Ştefan Gligor.

Precizăm că pe 17 decembrie a fost constituit grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului legislativ privind anularea sistemului electoral mixt, din care fac parte peste 700 de persoane.

Atunci, a fost creat şi Biroul executiv care va fi format din trei persoane. Directorul de programe la Centrul de Politici şi Reforme, Ştefan Gligor, a fost ales în calitate de preşedinte al grupului de iniţiativă, Stela Uţică – vicepreşedinte al grupului, iar în calitate de sectar general – activistul civic Valeriu Paşa.

Grupul de iniţiativă se ocupă de demersurile necesare pentru colectarea de semnături care să permită desfăşurarea unui referendum naţional până la alegerile parlamentare din 2018, pentru anularea legii prin care s-au făcut modificările la Codul Electoral.

Sursa:jurnal.md