start_1165262Priveam aseară la un post rusesc de intoxicare a opiniei publice din Republica Moldova cum un așa-zis analist s-a transformat, nitam-nisam în avocatul diavolului, adică a matroanei Elena Neaga, procuroreasa cu case de milioane și cu morala uitată pe polița de jos a trenului Chișinău-Moscova.

Se vede de la o poștă că mafia oligarhică a fost încolțită rău de tot prin apariția în presă a imaginilor indecente și grețoase ale baroanei de Strășeni, dacă în cîmpul mediatic, pe lîngă anal-istul cu pricina a fost împins însuși avocatul de curte al Păpușarului, groparul dosarului 7 aprilie, Nagacevski. Acest cuplu nu a făcut decît să înrăiască și mai mult opinia publică pentru încercarea rușinoasă a tandemului de a scoate basma curată o epavă imorală a sistemului cancerigen procuroresc. Cică această matroană avea tot dreptul să-și zdrăngăne frumusețile îndoielnice în buduarul luxos, pentru că, vezi doamne, nimeni nu a demonstrat că averea etalată este obținută prin fraudă. Mai mult, anal-istul a boțit un argument forte ca biciul de rahat – cică matroana nu ar fi spus că a obținut proprietățile de milioane în cei 15 ani de activitate la grădinița din Scoreni! Și tot boțănită a fost și presupunerea că fiscul nu va putea demonstra nimic, că în general transferarea sculei oligarhice la procuratura de Transporturi ar fi un abuz. Poate trebuia avansată, stimabililor, să ajungă șeful lui Gurin, adică să fie numită în locul lui Zubco?

Nu știu cîtă lume privește o asemenea emisiune, însă dacă toți spectatorii mi-ar fi urmat gestul, cred că rîuri de flegmă ar fi curs, aseară, prin capitală!

Degeaba încercau alți invitați să recurgă la codul deontologic al procurorului, la demnitatea publică a matroanei, nimic, ”cazul e tras de păr”, e o “campanie împotriva judecătorilor și procurorilor”. Cel mai grețos e că asemenea cuvinte, citate la indigo de micul și boțitul deontolog, aparțin chiar celor din sistemul putred de corupt, și anume fostului președinte al CSM, Corochii. Poate ar fi de înțeles cînd membrii castei își apără casta, de ce însă se pretează la asemenea gesturi cei care ar trebui să vegheze asupra calității comportamentale a justițiarilor?

Nu insinuăm nimic. E bine ca cititorii să tragă singuri concluziile de rigoare.

M-a nedumerit însă altceva. De ce apărătorii oligarhului nu au dezbătut informația conform căreia această procurăreasă controversată, după ce că și-a declarat cîteva proprietăți imobiliare, a mai pus mîna pe un apartament nefinisat din strada Melestiu din centrul capitalei, destinat procurorilor fără spațiu locativ, pentru care a plătit doar 300 de euro pe metrul pătrat, l-a schimbat pe un apartament al aceluiași dezvoltator, finisat deja, din sectorul Buiucani, strada Alba Iulia, pe care l-a concesionat la prețul de tocmai 600 de euro pe metrul pătrat, despre care lucru nu a indicat în declarația de avere?

Cum e posibil ca presa să cunoască aceste lucruri, iar securitatea internă a Procuraturii să nu le știe? Dar SIS-ul? De ce nimeni nu verifică cum procurorii (eminamente cei putred de bogaţi) obțin de la stat cîte trei-patru apartamente, fie gratis – vezi cazul lui Lupu de la municipală care a primit un apartament cu 3 camere și l-a vîndut, – fie prin cumpărarea la prețuri de nimic – vezi cazul Neaga, Lupu, etc., etc., – pe care le vând cel puțin dublu și se îmbogățesc peste noapte. Să facem un mic calcul. Dacă Neaga a plătit la preț redus 50 de mii de euro – oare de unde i-a boțănit? – pentru apartamentul din strada Melestiu și l-a vândut la preț dublu, de peste 600 de euro, cîștigul net e de 50 de mii de euro! Pentru asemenea bani un pedagog trebuie să muncească cam 20 de ani, domnule deontolog anal-ist avocat al diavolului cu cruce de aur la gît!

Nu, asemenea teme sunt tabu la televiziunile ce aparțin sculelor oligarhice! Ei bine, ne întrebăm,va fi demarată o anchetă pentru a face lumină în aceste cazuri? Cum se întîmplă, domnule SIS că membrii comisiei de repartizare a spațiului locativ de la procuratura generală acordă apartamentele respective procurorilor putred de bogați, dotați cu spațiu locativ, cu palate de milioane?! În detrimentul procurorilor care chiar au nevoie de un acoperiș deasupra capului! Nu m-aș mira dacă în cele 8 blocuri în construcție de pe strada Melestiu, destinate procurorilor, o să găsim nume notorii de genul Zubco, Harunjen, Morari, Popa, Mașnic și alții.

Sincer vorbind, după apariția în presă o pozelor de produs vomă cu matroana întinsă în buduarul prostiei umane am crezut că oligarhia criminală o va sacrifica pe matroana de Strășeni, ținînd cont de tonele de comentarii negative la adresa procuroresei cu diplomă și frumuseți îndoielnice. Mai ales într-un an electoral, când imaginea respectivei se va suprapune perfect pe chipurile siameze ale lui Filat și Plahotniuc. Nu e cazul să deschidem parantezele, pentru a nu boțăni deontologii anal-iști, însă reacția din chiar interiorul sistemului este una extrem de negativă. Dacă ar fi voia procurorilor, aceştia cred că i-ar face matroanei un rechizitoriu pe hîrtie cu fir de aur!

Nu, însă! Au procedat ca în cazul judecătorilor raider, cînd alde Efrim au dat de înțeles că sculele în robe negre au fost date afară din sistem, ca ulterior presa să înțeleagă că a fost păcălită, că de fapt au fost lăsate de oligarhie să plece cu onoruri “militare” și bani în buzunare!

Exact și aici, același scenariu porcos și mincinos. Apare, public, ordinul de demitere, pentru a gîdila rînza presei, iar în subteran se ascunde un ordin secret de transfer la procuratura de Transporturi!

Dacă matroana de Strășeni ar fi fost o simplă procuroreasă, nu ar fi ajuns secretară a Comisiei de numărare a voturilor în cadrul Adunării generale a Procurorilor. Nu ar beneficia de atîta asistență juridică deontologico-anal-istă din oficiul oligarhului șef al Republicii Moldova.

Bine, să fie protectorul ei, Mașnic, cumătrul lui Zubco, atît de influent încît să o scoată basma curată dintr-un vîrtej social de neoprit? Chiar și într-un an electoral?

Se poate. Misterul e ascuns în gazele… doamnei Ostapciuc. Eugenia Ostapciuc, ex-președinte al Parlamentului Republicii Moldova, decorată de Voronin, în 2007, cu Ordinul Republicii! Mătușa actualului procuror general Corneliu Gurin, candidat în 2005 pe lista PCRM la alegerile parlamentare din același an. Și, atenție!, mătușa lui Eduard Mașnic, protectorul matroanei de Strășeni! Înțelegem, așadar, că Mașnic și Gurin sunt nepoțeii comunistei Ostapciuc, iar asta explică exhaustiv de ce Neaga a fost cruțată și transferată la Transporturi! “Ghini-i șădi meșîi meli, la un loc cu nemureli…”

Este interesant de știut că fiind întrebat ce părere are despre acordarea celui mai înalt Ordin Eugeniei Ostapciuc, Igor Boţan, directorul executiv ADEPT, la acea vreme, era de părerea că:

„Din câte ştiu „Ordinul Republicii” i-a fost conferit Eugeniei Ostapciuc cu ocazia zilei sale de naştere. Nu ştiu ce aş putea spune vis-a-vis de acest fapt. În 2002 lui Kucima i-a fost conferit acelaşi ordin, după care a fost învinuit de faptul că susţine separatismul. Nu cred că ar putea fi comentată în vreun fel conferirea „Ordinului Republicii” Eugeniei Ostapciuc”, a menţionat Igor Boţan. Alții, însă, au comentat!

Bună și comodă chestie, acest no comment! Voi încerca totuși să mă dau cu presupusul de ce a fost atît de atent în declarații directorul executiv de la ADEPT – pentru că nu ar fi fost “frumos” să-i analizeze activitatea și gradul de meritocrație în raport cu subalternul său de la ADEPT, Corneliu Gurin, nepotul doamnei Ostapciuc… (Acest raport apare cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova în cadrul proiectului „Relaţiile UE – Moldova – Monitorizarea Progresului în Contextul Parteneriatului Estic” Implementat de Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT” şi Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”

Autori: Igor BOŢAN, Corneliu GURIN, ….

Un grup de deputați din acea perioadă aveau o cu totul altă părere despre președinta comunistă de parlament, astfel încît au înaintat o serie de revendicări care merită să fie readuse în fața opiniei publice.

* Demisia doamnei Eugenia Ostapciuc din funcţia de Preşedinte al Parlamentului, pentru incompetenţa profesională şi exercitare abuzivă a atribuţiilor de serviciu;

* Eliberarea neîntârziată de către Eugenia Ostapciuc a locuinţei pe care o ocupă în mod ilegal, acesteia urmând să i se atribuie statutul de locuinţă de serviciu pentru Preşedintele Parlamentului;

* Prezentarea unei informaţii veridice şi complete asupra construcţiei celor patru apartamente la parterul din blocul situat pe str. S. Lazo 36;

* Prezentarea listei complete a tuturor deputaţilor şi angajaţilor Aparatului Parlamentului care au beneficiat de spaţiu locativ începând cu anul 1990 şi până în prezent;

* Demisia preşedintelui Curţii de Conturi care a tăinuit materialele privind modul de utilizare a resurselor financiare de către Preşedinţie şi Parlament;

* Crearea unei Comisii parlamentare de anchetă care să examineze modul de administrare de către dna Eugenia Ostapciuc a finanţelor publice atribuite Parlamentului din momentul instalării ei în funcţia de Preşedinte al Parlamentului în 2001 şi până în prezent. Pentru a asigura eficienţa activităţii acestei comisii propunem ca ea să includă deputaţi din toate fracţiunile parlamentare, iar preşedintele ei să reprezinte Opoziţia.

Cu adevărat, nebănuite sunt căile tale, Doamne!

P.S. Nu vă temeți de revenirea comuniștilor la putere. După cum vedeți, aceștia măcar nici nu au plecat!

sursa: jurnal.md

(1025 accesari)