w560xh316_Ionut_BudisteanuPrim-ministrul Victor Ponta a anunțat ieri că Guvernul României va concepe un program de burse pentru tinerii români cu rezultate deosebite în cercetare care se hotărăsc să rămînă să studieze și să lucreze în România. Programul ar putea purta numele lui Ionuț Budișteanu.

Tînărul informatician român care a cîștigat recent un premiu pentru cercetare în Statele Unite ale Americii, Ionuț Budișteanu, a fost premiat astăzi și de Guvernul României. El a primit o diplomă de excelență din partea premierului și un premiu din partea Ministerului Educației.

„Am vrut să fac un lucru pe care cred că Guvernul României trebuia să-l facă mai demult, și anume să recunosc meritele unui tînăr excepțional, Ionuț Budisteanu […]. Aș vrea să îl felicit în numele Guvernului României pentru toate realizările lui din ultimul timp, să-i urez foarte mult succes în continuare”, a spus primul ministrul la întîlnirea de la Palatul Victoria.

Potrivit șefului Guvernului, tînărul vîlcean i-a confirmat faptul că, deși are foarte multe oportunități și oferte de a studia în străinătate, a hotărît să rămînă în România.

Cu această ocazie, Victor Ponta a anunțat că Ionuț Budișteanu i-a inspirat pe membrii guvernului să conceapă un program de burse pentru tinerii români care vor să se implice în cercetare și au rezultate deosebite.

„Cei doi miniștri, ministrul Educației și ministrul Cercetării, m-au informat astăzi că pot și găsesc o soluție pentru a avea un program special pentru tinerii români care se hotărăsc să rămînă să studieze în România și să creeze aici, în viitor”, a declarat premierul.

Programul, care s-ar putea numi „Ionuț Budișteanu”, va începe cu 50 de granturi pentru tineri „talentați și la fel de hotărîți de a încerca să facă ceva bun, aici, în țara lor”, a mai spus Victor Ponta.

Sursa: bzi.ro

(268 accesari)