„Hai acasă!”, un târg de cariere pentru tinerii români care au studiat în străinătate

Imagine postare

DSC4660-2_3b88352ea4În fiecare an, aproximativ 5.000 de români pleacă la studii în străinătate, pentru a învăţa la programe de licenţă sau de masterat, dintre care doar 15% au de gând să revină în ţară. Salariile mici, lipsa de perspective şi sprijinul redus pentru proiecte de cercetare din România sunt principalele motive pentru care studentii români prefera să ramână în străinătate. Pentru a-i stimula pe aceştia să revină să profeseze în România, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a organizat în ultimii doi ani evenimentul de cariere „Hai Acasă!”, la sediul Băncii Naţionale a României.

Peste 250 de tineri s-au înscris în programul de anul acesta, 20 de companii vin cu oferte profesionale şi există aproximativ 80 de oportunităţi de carieră listate pe platforma ‘Hai Acasă!’, disponibilă pe haiacasa.lsrs.ro.

Cei 20 de studenţi care au fost selectaţi pentru finala celei de-a doua competiţii ‘Business Consulting Case Study Event’ vor fi consultanţi pentru o zi şi vor rezolva un studiu de caz ce simulează o problemă reală din domeniul managementului strategic.

Evenimentul de cariere „Hai Acasă!” se va desfășura atât offline (la București, în data de 22 iunie), cât și online (pe platforma interactivă EventLink360 ) și va conecta companiile participante cu studenți și absolvenți de la universități din întreaga lume. Perioada de desfășurare a evenimentului online va fi încadrată în intervalul 8 iunie – 22 iunie 2013.

Sursa: capital.ro