Hurezeanu, despre scrisoarea A. Merkel și prima vizită în R. Moldova a lui K. Iohannis: „ Moldova are șanse reale să scape din laba ursului”

Imagine implicită

hurezeanu emilPreședintele ales Klaus Iohannis va face prima vizită în Republica Moldova, chiar înainte de alegeri. Jurnalistul Emil Hurezeanu a spus că acest lucru nu este întâmplător, amintind că Iohannis a primit chiar și o scrisoare de la Angela Merkel. 

„Era de așteptat. Mă mir că reacția președintelui n-a fost mai rapidă, dar a fost oportună”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24, precizând că poate Klaus Iohannis a evitat „amestecul în afacerile interne”. Cât despre șansa pro-europeană a moldovenilor, jurnalistul Emil Hurezeanu a spus că „e singura soluție reală pentru majoritatea oamenilor”.

Iohannis a primit o scrisoare de la doamna Merkel și doamna Merkel nu face niciun secret din asta, știa și domnul Băsescu, era un adevăr public că Germania sprijină șansa europeană a Republicii Moldova mai mult decât oricare alt stat occidental poate cu excepția Poloniei și a României care are interese speciale”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu, care a explicat că Angela Merkel include Republica Moldova într-un triunghi de interese Berlin – București – Chișinău.

„Dacă Germania, cancelarul Germaniei îi spune președintelui proaspăt ales la București „haideți să facem împreună ceva”, asta înseamnă că Moldova are șanse reale să scape din laba ursului. E bine că se duce acolo, că a avut o reacție”, a mai spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

Sursa: digi24.ro