Igor Boțan: Dacă PD a fost luat prin surprindere de demisiile lui Usatîi și Chirtoacă, este un partid anormal

Imagine implicită

Decizia lui Renato Usatîi și cea a lui Dorin Chirtoacă privind renunțarea la funcțiile de primar în municipiile Bălți și Chișinău sunt deciziile cele mai firești pe care le puteau adopta cei doi, iar dacă acest lucru a luat cumva prin surprindere Partidul Democrat aflat la guvernare „degeaba au nouă departamente, care fac totul în țara asta, dacă nu le dă în cap că oamenii pot proceda pur și simplu așa cum prevede Codul Electoral și legea”.

O afirmație în acest sens a făcut analistul politic Igor Boțan în cadrul emisiunii Important de la postul de televiziune TVC21.

„Toată lumea spune că PD a fost luat prin surprindere. E o chestie tare curioasă. Decizia cea mai firească pe care o puteau adopta Usatîi și Chirtoacă, oamenilor în țara asta li se par lucruri ieșite din comun, luare prin surprindere”, a spus Igor Boțan.

Analistul politic a menționat că Dorin Chirtoacă a fost suspendat și „înțelege clar că nu se mai întoarce”. „De ce lumea îi atribuie lui Chirtoacă caracteristici care probabil nu-i sunt specifice? Omul s-a uitat în lege, i-a prins pe picior greșit pe socialiști. Ei trebuiau să organizeze referendumul în august, ca în toamnă să fie alegeri noi în Chișinău. Ei l-au lăsat pentru ultima lună de toamnă, știind probabil că până în mai nu vor mai fi organizate alegeri. A înțeles că nu se poate întoarce, a adoptat o decizie și știu din discuții cu membrii Partidului Liberal că ei încă în luna ianuarie discutau această problemă. Nu era decizia luată, dar această problemă se discuta în PL înainte ca domnul Usatîi să ia decizia de părăsire a Primăriei din Bălți. De aceea, toate speculațiile că Partidul Liberal și partidul domnului Usatîi și-au coordonat cumva acțiunile – asta nu”, a afirmat Boțan.

„Dacă Partidul Democrat a fost cumva luat prin surprindere, este un partid anormal. Atunci când se procedează exact cum prevede legea, nu prin șmecherii, acest partid este luat prin surprindere, intră în tremurici, nu știe ce să facă. Deci, Dorin Chirtoacă și domnul Usatîi au procedat exact așa cum prevede legea. Dacă ei, procedând așa cum prevede legea îi iau prin surprindere pe cei din Partidul Democrat, trebuie să-i felicităm. Degeaba au nouă departamente, care fac totul în țara asta, dacă nu le dă în cap că oamenii pot pur și simplu așa cum prevede Codul Electoral și legea”, a conchis directorul ADEPT.

Sursa:independent.md