Igor Boţan, despre dezvăluirile lui Proca: „Exponenţii clasei politice din Republica Moldova au avut sau mai au legături cu lumea criminală”

Imagine implicită
Acuzaţiile interlopului Vitalie Proca împotriva lui Vladimir Plahotniuc, că acesta ar fi comandat, în 2012, asasinarea fostului bancher rus Gherman Gorbunţov, au o valoare procesuală la fel ca mărturiile lui Ilan Shor în dosarul miliardului, consideră analistul politic Igor Boţan.

„Pentru procurori, valoarea procesuală a „destăinuirilor” lui Proca este cumva echivalentă valorii procesuale de pe urma „destăinuirii” lui Ilan Shor. Aici lucrurile mi se par echivalente. Dar valoarea procesuală a „destăinuirilor” lui Proca este importantă pentru organele de anchetă din Marea Britanie”, a declarat Igor Boţan la Europa Liberă.

Referindu-se la reacţia lui Plahotniuc la aceste acuzaţii, expertul politic a menţionat că în acest caz este importantă percepţia cetăţenilor care se va reflecta la urnele de vot.

„Plahotniuc are ambiţia să fie cel mai important politician din Republica Moldova şi atunci când se aruncă astfel de acuzaţii, vrea, nu vrea, trebuie cumva să se apere şi să se spele cumva de aceste acuzaţii. Şi aici e cel mai important lucru cum percep cetăţenii Republicii Moldova, cei care peste un an de zile vor veni la urnele de vot, toată această istorie. Eu cred că miezul problemei e aici. Şi aici cetăţenii au înţeles un lucru, cred că au înţeles toţi, şi acest lucru aici nu poate fi contestat. Exponenţii clasei politice din Republica Moldova au avut sau mai au legături cu lumea criminală. Aceşti exponenţi ai clasei politice au şi menţin astfel de legături din cauză că au interese de business, economice”, a mai spus expertul politic.

Precizăm că, în cadrul interviului oferit în exclusivitate pentru Jurnal TV, interlopul moldovean Vitalie Proca a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc este cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov.

Sursa:jurnal.md