Igor Boţan: Dodon a devenit un fel de valiză fără mâner pentru Rusia

Imagine implicită

Preşedintele Igor Dodon s-a pomenit într-o situaţie foarte proastă. Acesta a devenit un fel de valiză fără mâner pentru Federaţia Rusă, consideră expertul politic Igor Boţan.

„Şi acest lucru s-a manifestat plenar când domnul Dodon s-a adresat, recent, de la Teheran către autorităţile Federaţiei Ruse să nu pedepsească cu sancţiuni Republica Moldova. Şi este lesne de înţeles că la Chişinău acest lucru a fost calculat. Deci, dacă Rusia ar răspunde acum prin sancţiuni pentru declararea lui Rogozin persona non grata, va avea de suferit, în primul rând, Dodon şi ratingul lui politic”, a declarat Igor Boţan la Europa Liberă.

Potrivit expertului politic, după ce s-a jucat de-a mixtul cu PD, Dodon înţelege că pericolul vine din partea partidului condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Dodon a gafat şi acum se vede nevoit să meargă la întruniri internaţionale dedicate unor festivităţi, cum a fost împlinirea a 20 de ani de la cooperarea în bazinul Mării Negre, acum cum a fost inaugurarea preşedintelui Iranului, ca acolo să profite de situaţii şi să se întâlnească cu Mogherini, pentru ce? Pentru a-i mulţumi Uniunii Europene pentru suportul pe care de-a lungul anilor l-a acordat Republicii Moldova. Asta după ce Dodon de atâtea ori a ameninţat că va anula Acordul de asociere. Vedem că acum vine tot mai des cu mulţumiri – ba atunci când se întâlneşte cu ambasadorii Uniunii Europene în Republica Moldova, ba atunci când peste hotare se întâlneşte cu înalţi demnitari europeni”, a adăugat Igor Boţan.

Sursa:jurnal.md