Igor Botan„Această guvernare şi ceea ce face nu pot fi calificaţi în termeni politologici, sociali. Este o guvernare care se află sub presiunea circumstanţelor, încearcă să repare situaţia pe care tot ea a creat-o.

Face acest lucru inclusiv prin metodele propagandistice pe care le vedem cu toţii.” Acestea au fost declarate de către directorul executiv la Asociaţia pentru democraţie participativă ADEPT şi unul din fondatorii mişcării civice Demnitate şi Adevăr, Igor Boţan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Boţan crede că guvernarea se confruntă cu probleme foarte, foarte mari şi ca să umple haznaua, trebuie să exercite presiuni fiscale mai apăsate. „Guvernarea din Republica Moldova se confruntă cu un şir de probleme presante, vistieria statului este goală, ea trebuie umplută şi aceasta este problema cea mai presantă.” a adăugat directorul ADEPT.

Igor boţan mai este de părere că guvernul încearcă să facă lucruri nepopulare, doar ca să adune mai mulţi bani în buget, adică să impună cetăţenii să achite impozite pe proprietăţile imobile şi cele mobile, cumva să redistribuie banii care vin din fondul rutier în bugetele locale şi să facă câteva lucruri care se par iarăşi foarte logice. „Pe de o parte, guvernarea permite agricultorilor să importe pentru necesităţi combustibil pentru a prelucra terenurile, dar partea proastă este că ridică, în acelaşi timp, şi impozitul funciar pentru terenurile agricole.” a continuat sursa.

Fondatorul Platformei DA a mai adăugat că orice am zice, această guvernare se află la cârma statului de şase ani de zile şi că niciodată, „în aceşti şase ani, guvernarea zisă pro-europeană nu a elaborat, la timpul prevăzut de legislaţie, politica bugetar-fiscală, astfel încât businessul şi oamenii să înţeleagă ce au de făcut, să-şi planifice lucrurile, să-şi facă proiecte de viitor.” a comentat Igor Boţan.

Sursa:jurnal.md

(37 accesari)