shor-plahaOligarhul Vladimir Plahotniuc a demonstrat prin faptele sale că tot ce spune nu sunt decât nişte minciuni. Este concluzia unui comentariu publicat de Vedomosti.

„Plahotniuc aleargă la ruşi, promiţând să schimbe vectorul politicii externe a ţării. Apoi aleargă la americani, asigurând că este singurul care poate preveni sosirea forţelor pro-ruse la putere. El a anunţat că este om de afaceri şi că niciodată nu va intra în politică, dar după asta a pretins postul de premier. El a spus că va pleca din politică, iar peste câteva luni s-a autonumit lider al unui partid politică”, comentează publicaţia.

„A declarat luptă împotriva corupţiei, dar el însuşi e un virus care infectează Moldova de corupţie. El minte chiar şi în chestiuni mărunte, declarând reporterului că doarme patru ore pe zi, deşi aproape nimeni din anturajul său nu confirmă asta. El a înfiinţat cel mai mincinos imperiu media din istoria ţării, care la fiecare oră lansează valuri de minciuni peste populaţie. Acum declară pompos de la tribună că va lucra pentru bine poporului, pentru bunăstarea ţării! Dar totodată nu spune că e la putere din 2009  şi promite aceleaşi lucruri, iar în urma activităţii sale oamenii o duc din ce în ce mai rău”, se mai spune în comentariu.

„El a promis că va îmbunătăţi viaţa populaţiei, dar în schimb a creat un stat mafiot bazat pe minciună şi frică, în care chiar şi acoliţii săi se simt inconfortabil. A anunţat că va întoarce miliardul furat şi va pedepsi vinovaţii, dar aceştia, mai exact unul dintre ei se află la libertate până în prezent şi îl slujeşte. El putea fi respectat pentru eficienţa şi capacitatea de a-şi atinge scopul, dacă se putea crede în el. În el însă nu se poate avea încredere. Minciuna este esenţa şi crezul vieţii sale”, conchide publicaţia.

Sursa:jurnal.md

(51 accesari)