În premieră absolută, în inima Chișinăului, s-a scandat: ”Jos, Plahotniuc!”

Imagine implicită

Protest 25 ianuariePublika – un post de televiziune neobolsevic

Publika a înteles  perfect să-l murdareasca pe Plahtoniuc de rahat si după actiunea de protest de duminică. A reusit. Pe langă faptul ca nu pot scrie o stire, ciolanarii de acolo au  discreditat cu neobrazare ideile expuse, dovada servind faptul ca nu a fost intervievat nici un participant, care ar fi spus adevarul. Adevărul, insă nu-i convine lui Plahotniuc care, cu ajutorul lui Voronin a fost perspicace – si-a tras pentru zilele negrei afirmari, pe investitia controversatului Sorin Ovidiu Vantu un post de televiziune de rahat care impute Chisinaul din Valea Morilor.

Deci, duminică, în baza unei solicitări depuse de organizația Tinerii Moldovei si autorizata de primarie Inițiatorii evenimentului au emis și un comunicat în care explică motivul pentru care vor ieși în stradă. Mai mult, președintele organizației, Dinu Plingau  a dat citire unei proclamații cu cerintele societății civile față de partidele politice care ”vor sa formeze un guvern minoritar prin intermediul unei aliante tacite cu PCRM”. Documentul a fost aprobat in unanimitate si urmeaza sa fie inmanat partidelor care ar trebuie sa formeze o alianta pro-europeana. E vorba de PL, PLDM si de PD, ultimele derapand evident de la obiectivele europene finantate copios de UE. Problema unui procuror, adus din exterior cu consimtamantul UE a fost principala de pe ordinea de zi. Cei prezenti au fost unanimi in opinia ca este necesar un audit extern la Banca Nationala si la celelalte Banci cu Bucluc ale Papusarului si Contrabandistului, dar si alegerea unui procuror neafliliat politic care ar deveni cetatean de onoare al R.M. in  cazul in care va reusi , cu ajutorul societatii civile, sa-i  bage la mititica pe corupti . Principalul corupt  a fost, desigur, Plahotniuc.  El a capul tuturor ”strambatatilor” vorba cronicarului.

Femeie cu armaPlahotniuc  ”ne beleste și ne prada”

Am citit cu greata ”comentariul” unui individ care execută intocmai ordinele lui Diacov de a-l denigra pe Ghimpu și am înteles ca institutiile media TV ale Papusarului devin ceea  au fost pe timpuri ”Pravda”, ORT, ”Izvestia”.  Despre ”Pravda” marele Grigore Vieru scria ca strica aerul in Moldova. Articolul a fost  publicat in hebdomadarul ”Literatura si Arta”, organ al uniunii scriitorilor.

De vreme ce uniunea scriitorilor a incaput in buzunarul oligarhului Filat din palma caruia ciuguleste  Arcadie, rolul de tribuna a opozitiei si-au asumat-o Jurnal TV si PRO TV, care au redat evenimentul asa precum s-a desfasurat, cu interventii ale participantilor.

In aplauzele tuturor, unul a intrebat unde-s banii, cine ii contabilizeaza? Doar R.M. este cel mai mare beneficiar de credite din partea UE si a SUA. Vorbitorul a fost bine documentat, el facand dovada unei  cunoasteri  in detaliu a continutului FB de pe paginile caruia a inceput, de fapt, primavara de la Chisinau.

Au fost inspirati Nicolae Josanu, Ilie Bratu care, a si dat tonul luărilor de cuvânt. Esenta lor -In tara aceasta pestele se strica de la cap. Pestele a ajuns subit sa devina Plahotniuc.

Desigur, au fost intervievati Sergiu Mocanu, Vasile Nastase, alti cetateni. Mesajul transmis de ei a fost sigur. Lumea a scandat:  ”Jos Plahotniuc!”. A fost greu sa sonorizeze, din prima sloganul: ”Plahotniuc, la puscarie!”. La al doilea miting de protest el, insa se va face auzit. De data aceasta prezenta s-a antrenat, doar.

ObamaObama: Cine sunt indivizii care calca in picioare interesul national ?

Actiunea de protest importiva deciziei de a intoarce cursul europena al R.M.  de catre Plahotniuc-Diacov-Filat-Lupu  a fost mediatizata suficient. La Bucuresti nu va intreba nimeni, dar la Bruxelles, la Washington, politicienii se vor interesa la modul concret: ”Cine sunt piticii cei rai  de pe sticla,care a trag in teapa democratia in R.M.”. Ii asigur pe Papusar si pe Contrabnadist ca nu vor avea zile bune dupa aceasta. Ei au subapreciat rolul netului in revolutiile globale. Am scris ca Plahotniuc si finul sau, Candu  ANDRIAN, actualul presedinte al legislativului degeaba au fost in China daca nu s-au documentat despre modul in care  Beigingul, mai concret Partidul Comunist Chinez foloseste internetul pentru a salva chinezii de saracie si de coruptie.

Pe langă faptul ca se vor interesa de ce calca in picioare interesul national, liderii statelor care acorda asistenta R.M. ca sa o fure cei de sus, se vor interesa, desigur, de ce a venit  atat de putina lume, cam atata cat la un miting de la Moscova sau la Phenian, Coreea de Nord. Raspunsul a fost dat de internauti. Din cauza intimidarilor, a provocatorilor.  Acesta e adevarul. Filat, cel care ii dadea jos pe comunisti si pe Voronin a ajuns sa-i intimideze pe cei care i-au aparat bogatiile pe 7 aprilie 2009 si acum au venit sa-i ceara socoteala.

La Washington nu vor sta sa-i sufle mult in kakao. Diagnosticul va fi precis – asistam la o aservire a unei revolutii democratice de catre elitele dictatoriale. Prin Gene Sharp, autorul monumentalei ” FROM DICTATORSHIP TO DEMOCRACY, (De la dictatura la democratie) care este o crestomatie   a metodelor de lupta pentru libertate, americanii si europenii au inteles ca R.M. intra intr-o noapte de durata.   Intimidarile, cenzura, provocarile armate, interceptarea telefoanelor, etc. fac parte din arsenalul puterii corupte. Ea trebuie imobilizata la Kremlin.

Plahotniuc si CanduDe ce se tem controversatii?

Importanta protestului de ieri este inestimabila. Acânii lui Plahotniuc au cautat sa minimalizeze efectul ei asupra oamenilor, dar nu au reusit. Ei s-au legat de Sergiu Mocanu care le-a povestit tuturor despre drama din Pădurea Domneasca, au spus ca l-au vazut pe Petcov, Ciubasenco, activisti de la Patria lui Renato Usatai. Scopul urmarit a fost de a minti lumea.

Diacov, iti cunosc stilul. Lasa-o mai moale si nu-i turna atata lui Lupu. Ca sa continuam discutia la modul concret as putea sa-ti actionez idiotii utili in justitie. Nu o voi face pentru ca astept sa vad care va fi reactia voastra a S.R.L-urilor  la manifestul pe care l-ati primit dupa actiunea de protest de ieri. Iti amintesc, a fost votat in unanimitate. Inclusiv de ai vostri care au venit sa bea cafele si sa inghete, desi afara era ca intr-un NEASTEPTAT INCEPUT DE PRIMAVARA.

Vasile  GROZAVU