În Ucraina a fost lansat primul post de știri în engleză “Ukraine Today” 

Imagine implicită

384045815_685x320_75670700În ziua celei de a 23-a aniversare a Independenței Ucraina, trustul “1+1 media” a lansat primul post  de știri în engleză din țară ”Ukraine Today“, care va emite emisiunile doar în limba engleză și va putea fi receptionat în străinătate prin satelit și pe site-ul oficial. 

Postul de televiziune  ”Ukraine Today“  are drept scop informarea corectă și echilibrată în limba engleză despre situația reală din țară și poate să devină o sursă importantă de informații pentru jurnaliștii și mass-media din străinătate. Or, din cauza lipsei unei asemenea surse media ucrainene, postul rusesc de televiziune Russia Today propaga informații false despre Euromaidan și contină să dezinformeze comunitatea internațională pe marginea evenimentelor tragice din estul Ucrainei, realizând scopurile Kremlinului. 

Trustul ”1+1 media” este printre cele 3 mai mari trusturi media din țară: “StarLightMedia”, “Inter Media Group” și ”1+1 media”. Proprietar este oligarhul ucrainean, originar din Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski – cel mai important acționar al PrivatBank (cea mai mare instituție bancară din Ucraina), acționar și membru în board-ul Ukrnafta (cea mai importantă companie de petrol și gaze naturale din această țară).

Kolomoiski a devenit mogul media după ce în 2010 a cumpărat posturile de televiziune din Ucraina, Studio 1+1 și Kino de la Central European Media Enterprises (CME), pentru suma de 300 milioane dolari. În 2014 Trustul “1+1 media” constituie posturile de televiziune ”1+1“, “2+2“, “ТЕТ“, “PLUSPLUS”, “1+1 International”, proiectele “TSN.ua“, “UNIAN“ (Agenție de știri și post tv), “Ukraine Today“, “Glavred.info“, portalurile “Telekritika“ și “Dusia“, precum și departamentul “1+1 production”.

În luna iulie 2014 Rusia l-a dat pe Kolomoiski în căutare internațională.

sursa: chernivtsinews.com