ianukoviciPreședintele Ucrainei Viktor Ianukovici a propus două scenarii pentru a pune punct crizei politice care durează mai mult de două luni. Primul vizează amnistierea manifestanților arestați, în schimbul eliberării instituțiilor oficiale ocupate de protestatari, iar cel de-al doilea presupune organizarea alegerilor anticipate, citează mediafax.ro.

Potrivit lui Iuri Miroşnicenko legea amnistiei a fost votată, însă deocamdată nu a fost pusă în aplicare, iar în ceea ce privește organizarea alegerilor anticipate, spune că deocamdată scenariul stă pe masă.

Opoziţia de la Kiev nu a votat legea, în condiţiile în care aceasta condiţiona amnistierea manifestanţilor de evacuarea prealabilă a instituţiilor oficiale şi a cerut ca aceasta să prevadă eliberarea necondiţionată a militanţilor arestaţi.

Protestele care au izbucnit la Kiev faţă de abandonarea, la sfârşitul lunii noiembrie, a Acordului de Asociere în favoarea apropierii de Moscova s-au transformat între timp într-o criză şi o contestare directă a regimului condus de Viktor Ianukovici.

 

(198 accesari)