Plaha-FileaDe mâine, 28 aprilie, cetăţenii RM vor putea circula liber în statele Uniunii Europene. Bine, liber e prea mult spus, mai degrabă nu vor mai trebui să facă cozi pentru obţinerea unei vize, sau să plătească bani mulţi intermediarilor pentru obţinerea acesteia.

Totuşi, nu despre faptul că, deşi nu vor mai avea nevoie de vize, dar de o grămadă de acte şi dovezi unde merg şi cu ce scop, pe care să le prezintă vameşilor, vreau să vorbesc în cele ce urmează.

Filat se laudă cu merite care nu-i apraţin şi pe care nici nu şi le-ar fi dorit realizate vreodată

Văd peste tot, în presa scrisă şi online, cum Filat ne numără zilele, orele, minutele şi secundele până ne vor putea trimite la munci peste hotare, pentru a întreţine acest stat artificial cu banii trimişi acasă. Mare este nesimţirea acestui om (şi credeţi-mă, cu greu mă abţin să nu-i adresez alte cuvinte pe care le-ar merita), care nu are absolut niciun merit la această procedură de liberalizare a regimului de vize pentru moldoveni.

Singurul lor merit, este că au schimbat macazul şi spre deosebire de comunişti, au declarat că vor în UE. Doar au declarat, dar asta nu înseamnă că îşi şi doresc acest lucru. Ei nu au visat nici în cele mai oribile coşmaruri că România şi UE ne vor lua atât de în serios şi vor grăbi parcursul apropierii RM de Comunitatea Europeană.

Dacă e să mulţumim cuiva pentru apropierea de UE, atunci, aceste mulţumiri trebuie adresate României, lui Traian Băsescu, Monicăi Macovei, dar şi altor euro-parlametari de peste Prut, sau altor funcţionari de stat români . Chiar şi lui Putin am putea să-i mulţumim pentru viteza cu care ne-am apropiat de UE, deoarece acesta, prin debandada pe care a creat-o în Ucraina şi cu care ameninţă şi RM, a forţat UE să treacă peste zoate hoţiile şi corupţia la înalt nivel din RM şi, practic să ne tragă în braţele ei, în speranţa că nu ne va strivi Putin în nebunia lui din ultimele luni de zile.

Filat vorbeşte de integrare europeană, în timp ce vinde statul RM Rusiei şi îngenunchiază total eonomia prin vinderea Aeroportului Internaţional Chişinău şi a Băncii de Economii ruşilor

E de neimaginat faptul că, după ce toată lumea şi-a manifestat dezacordul în privinţa concesionării Aeroportului Internaţional ruşilor, Filat şi compania vinde la un preţ de nimic şi Banca de Economii, tot ruşilor. Bancă, care până a o falimenta Filat şi Plahotniuc, era cea mai profitabilă din RM, fiind cu capital majoritar de stat.

E de neconceput să declari că statul Republica Moldova merge spre UE şi să cedezi cele mai importante proprităţi ale statului Rusiei. Şi în ce momente. Cu trei zile înainte ca UE să scoată vizele pentru cetăţenii moldoveni. Aceasta fie este o sfidare făcută de guvernanţi în încercarea de a stopa parcursul european al Moldovei, fie Rusia, prin agenţii săi şi influenţa pe care o are aici, vrea să ocupe statul. Doar că de data aceasta nu cu arma, cum se întâmplă în aceste zile în Ucraina, ci prin monopolizarea întregii economii, ca mai apoi să poată crea situaţii de conflicte politice economice şi sociale chiar din interior, ceea ce ar compromite total aderarea RM la UE.

Şi mai grav este că în spatele acestei tranzacţii dubioase stă o structură de stat a Rusiei, care aparţine în totalitate FSB-ului rusesc.Banca rusească care a cumpărat BEM-ul se numeşte ”Bneșăconombanc” şi este 100″% de stat, fiind totodată controlată în totalitate de către Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Filat, Plahotniuc, Lazăr şi ceilalţi care au permis această tranzacţie ştiu acest lucru şi la fel ştiu că Banca de Economii urmează să se transforme într-un centru al FSB-ului rusesc la Chişinău. Armată de ocupaţie avem pe Nistru, acum vom avea şi control total din partea Rusiei, chiar de aici, de la noi de acasă.

Filat, Plahontiuc şi toţi ceilalţi vor stoparea drumului european al RM

Aceşti doi infractori, dar şi alţii ca ei, ştiu că nu-i aşteaptă deloc zile bune într-un stat european, unde legea se aplică şi infractorii fac puşcărie. Încercare lor de a acapara voturile electoratului european s-a întors împotriva lor. Aceştia nu s-au aşteptat că vom fi practic traşi spre UE de ajutorul necondiţionat acordat de România, dar şi de prostia lui Putin din Ucraina. Iar astfel de acţiuni menite să-i supere pe europeni, sunt exact ceea ce le trebuie lor pentru a stopa drumul nostru european.

Şi primele reacţii ale europenilor la această mârlănie nu s-au lăsat aşteptate. Germania, prin minsitrul de externe Frank-Walter Steinmeier a şi reacţionat, dând de înţeles că Germania nu mai susţine aderarea RM la UE. Toate acestea, în condiţiile în care, până mai ieri, însăşi Angela Merkel şi-a exprimat totala susţinere pentru aderarea RM la UE. Şi e de înţeles. că statele din UE nu pot concepe să aibă printre ele aliaţi controlaţi total economic de Rusia şi cu centre ale FSB-ului, care vor purta denumirea de Banca de Economii.

În aceste confiţii, moldovenilor nu le rămâne decât să se bucure de perioada în care vor putea circula fără vize în UE (nu însă şi liber). În condiţiile în care Occidentul impune tot mai multe sancţiuni Rusiei şi sistemului economic şi financiar al acestei ţări, îmi este groază să mă gândesc cât de tare ar putea fi lovită economia şi sistemul financiar-bancar al RM, controlat aproape în totalitate de Rusia, după ce, cei de la conducere au vândut cele mai importante motoare economico-financiare ale statului acestei ţări..

Iar de aici şi până la un situaţie critică legată de faptul că UE loveşte în RM prin sancţiunile impuse Rusiei, care controlează econmia de la Chişinău, e doar un mic pas.

sursa: blogulluivalentyn.blogspot.it

(202 accesari)