În următoarele câteva luni s-ar putea produce ceva benefic în Republica Moldova
În următoarele câteva luni vom trezi spiritul civic al societăţii şi ne vom concentra pe un singur pol de acţiune.
Împreună vom lupta împotriva corupţiei şi pentru reformarea instituţiilor de drept şi vom întoarce Republica Moldova pe făgaşul integrării europene. Asigurarea vine din partea membrului Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, jurnalistul Vasile Năstase.
În cadrul unei intervenţii la emisiunea „Orizont European” de la TVR Internaţional, jurnalistul a menţionat că speranţele oamenilor vor fi materializate de către un grup de lideri de opinie, care se regăsesc prin Platforma „DA”.
„Noi avem nevoie de sprijinul societăţii. Vom face grupuri de sprijin în fiecare raion. Deja am primit nişte semnale în acest sens”, a adăugat editorialistul.
Năstase a remarcat că în cadrul vizitei sale oficiale la Chişinău, preşedintele român Klaus Iohannis a punctat perfect atunci când a declarat că alegătorii trebuie să facă presiune asupra clasei politice pentru a demara reformele şi lupta împotriva corupţiei.
„Este combătută corupţia la nivel de medici, de profesori. Marea corupţie n-a fost atinsă. N-avem nici un dosar de rezonanţă. Circa 60-70% din populaţie se află la limita genocidului social. Pensionarilor, chiar şi bugetarilor parcă li s-a spus că nu vor fi asiguraţi cu nimic. Li s-a spus: Vă dăm circa 100 de euro, dar vă dăm voie să vă faceţi bani, folosind metode coruptibile. Astfel, medicii iau bani de la pacienţi, iar profesorii de la părinţi prin aşa-zisele fundaţii. Iată aşa se câştigă banii”, a enunţat Vasile Năstase.
În opinia membrului Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, ceea ce se întâmplă acum în România ar trebui să se întâmple şi în Republica Moldova.
„Sunt sigur că în următoarele câteva luni s-ar putea produce ceva benefic în Republica Moldova”, a conchis Vasile Năstase.
Menţionăm că Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) s-a lansat pe 24 februarie 2014. Semnatarii acesteia sunt:
Oazu Nantoi, politolog, expert;
Igor Boţan, politolog, expert;
Valentin Dolganiuc, ex-vicepremier, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Stanislav Pavlovschi, ex-judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului;
Mihai Manole, ex-ministru al Finanţelor, ex-ambasador în SUA;
Olesea Stamate, avocat, specialist în reforma justiţiei;
Mariana Kalughin, jurist, expert anticorupţie;
Cornelia Cozonac, jurnalist, specialist în investigaţii;
Angela Aramă, jurnalist, specialist în audiovizual;
Alexandru Cozer, jurnalist;
Vasile Zgardan, inginer, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Vasile Năstase, jurnalist, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Dinu Plîngău, student;
Andrei Năstase, avocat;
Nicolae Misail, reprezentantul organizaţiei „La strada”.
Sursa:jurnal.md