Moldova-UE-steaguri_ziuaveche_roJoi, 19 decembrie va avea loc prima întrunire pe marginea agendei de implementare a Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Informaţia a fost oferită de către viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iulian Groza.

„Cel mai important lucru la această etapă este să cădem de acord pe marginea agendei, pe care dorim să o avem aprobată înainte de semnarea Acordului de Asociere. Deoarece, după câteva săptămâni de la semnare, acordul va începe să fie aplicat în mare parte, în afară de acele domenii în care este nevoie de o perioadă de tranziţie cu datele deja stabilite”, comunică Iulian Groza.

Viceministrul subliniază că autorităţile de la Chişinău au căzut de acord cu Parlamentul European ca Acordul de Asociere să fie semnat la sfârşitul lunii septembrie anul viitor şi ratificat înainte de alegerile parlamentare din Republica Moldova. Potrivit sursei citate, agenda de implementare a Acordului de Asociere prevede acţiuni pentru câţiva ani înainte, iar la fiecare 3 ani această agendă va fi revizuită.

(163 accesari)