bacMîine vor începe examenele de absolvire a liceenilor. Primii care vor trăi emoțiile Bacalaureatului vor fi elevii alolingvi, care urmează să susțină examenul la limba și literatura română.

Deși părinții și profesorii s-au opus deciziei Ministerului Educației de a instala camere, în centrele de BAC vor fi  totuși cîte patru camere video cu scopul de a preveni copiatul. Practica a fost aplicată în trei licee la sesiunea din anul trecut.

Elevii vor fi conduși la centrele de BAC de către polițiști. Totodată menționăm că vor fi bruiate semnalele telefoanelor mobile.

Ministerul a emis un ordin, prin care interzice colectarea sumelor bănești în instituțiile preuniversitare pentru organizarea examenelor de Bacalaureat.

Precizăm că anul acesta examenele de absolvire a ciclului liceal se va desfășura în cele 100 de centre de BAC. Sunt înregistrați pentru susținerea sesiunii 29 mii de candidați. Statul va cheltui 12 milioane de lei, dintre care 7 milioane de lei  sunt alocate pentru instalarea sistemului centralizat de supraveghere video.

(307 accesari)