Îndemn către toţi cetăţenii RM: „Să protestăm cu determinare, curaj şi demnitate în ziua în care va fi anunţată votarea proiectului privind votul mixt”

Imagine implicită

Apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova. Oamenii sunt îndemnaţi să iasă la protest în ziua în care va fi anunţată votarea proiectului de lege privind votul mixt, care este promovat de Plahotniuc şi Dodon doar pentru a se putea menţine la putere.

„Regimul oligarhic vrea să schimbe sistemul de vot pentru a se menţine la putere. Asta înseamnă că vom fi furaţi, vom plăti taxe şi impozite insuportabile, vom fi robi în continuare. Drum ales de Dodon şi Plahotniuc este identic cu cel al lui Ianukovici, care a sfidat Europa, Comisia de la Veneţia şi a aruncat în haos o ţară întreagă. În condiţiile votului mixt Moldova va rămâne izolată şi fără finanţare. Instituţiile europene, societatea civilă, opoziţia antioligarhică le-au cerut lui Dodon şi Plahotniuc să retragă proiectul controversat. Iată de ce facem un apel ferm către oameni ca în ziua în care va fi anunţată votarea votului mixt să protestăm cu determinare, curaj şi demnitate. Să ne regăsim la Parlamentul RM în calitatea noastră de cetăţeni”, se menţionează în apel.

Sursa:jurnal.md