Inga Grigoriu: „Dragonul cu trei capete nu a avut curaj să meargă direct la oameni și să colecteze semnături”

Imagine implicită

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Inga Grigoriu, candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS pe circumscripția nr. 25, despre întâlnirile cu cetățenii.

Prieteni, știți ce mă bucură foarte mult?

Dragonul cu trei capete, așa cum îi poreclesc unii cetățeni, nu prea a avut curajul să meargă direct la oameni cu candidatul său și să colecteze semnături în susținerea-i.

Eu nu am auzit ca pe circumscripția unde am fost înaintată de blocul ACUM, Chișinău nr.25, să meargă la direct vreun candidat de al lor. Tot ce ne puteau relata locuitorii acestei circumscripții este că ar fi venit cineva și ar fi strâns buletinele. Dar pentru cine anume colectau semnături, oamenii nu ne-au putut spune.

Vă explic și de ce. Atât pd, cât și psrm au depus în aceași zi listele de subscripție, imediat cum le-au primit, pe 26 decembrie și toate erau gata semnate. De unde, dumnezeu, au putut cumula, în aceeași zi, semnături de la aproximativ o mie de oameni? Din cei cu care am vorbit, fie ei și oponenți, nu mi-au putut pronunța măcar un nume al celor pentru care ar fi trebuit să semneze.

Mă întreb acum, pentru ce ei, lașii și fricoșii, au modificat sistemul electoral, dacă nici curaj nu au avut să meargă și să vorbească la direct cu susținătorii lor?

Ei au crezut că doar prin intimidare se vor impune. Dar iată că au greșit. Unii oamenii, fie și susținători de-ai lor, totuși ne pun întrebări, vor să afle mai multe despre omul care urmează să-i reprezente în Parlament. Ne întreabă pe noi, pentru că pe „ai lor” nu-i văd în ochi, în față.

Dragi prieteni, noi ne facem munca cinstit, vorbim cu toți care ne deschid ușile. Îi privim în ochi, cu toată răbdarea îi ascultăm. Dar cel mai important este că acest exercițiu destul de complicat, ne ajută anume pe noi – oamenii onești și simpli.

Mulți indeciși se uită la mine și nu le vine a crede că un potențial candidat poate fi atât de simplu și le poate vorbi fără de aere de mare-brănză. Mulți oameni indeciși nu cred că în politică pot veni și oameni modești, dornici de a produce o schimbare în folosul comunității. Mulți cred că a fi într-un partid înseamnă numaidecât să fii a cuiva.

Dar, iată că discutând, totul devine mult mai simplu. Mult mai simplu pentru noi, cei ce ne dorim să avem o țară ca o mândrie și în care să putem trai liberi și nestingheriți de nimeni.

Vom învinge, prieteni, pentru că noi suntem diferiți de ei. Noi suntem oameni ce au un vis, un ideal. El ne mișcă înainte și datorită lui noi vom reuși.

Succese tuturor și izbândă! Vom reuși!

Inga Grigoriu