images (4)„PLDM este, a fost și va fi pentru viitorul european și procesul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat într-un breifing de presă Vlad Filat.  Fostul  premier a argumentat că susținerea pachetului de legi, împreună cu PCRM este un gest asumat și necesar.

Filat a declarat din numele partidului său că va acționa oricînd justiția va fi selectivă ori va sesiza vreo încălcare. Acesta a accentuat că PLDM este un partid pro-european. „Viitorul european înseamnă locuri de muncă, viaţă mai bună, salarii decente fară corupţie, mai multe drepturi şi libertăţi pentru cetăţenii noştri. PLDM este un partid pro-european”, a remarcat liderul liberal-democraților.

Conform opiniei lui Vlad Filat, setul de legi votate în comun cu PCRM este o decizie necesară, luată și asumată și face parte dintr-un efort de protejare a valorilor europene şi are menirea de a întoarce încrederea cetăţenilor.

Menționăm că PLDM și PCRM au reușit să majoreze pragul electoral de la 4% la 7%, să-l revoce pe Corneliu Gurin din funcţia de procuror general,  să extindă împuternicirile premierului interimar. Totodată, au votat pentru ca CNA să se subordoneze Guvernului, iar judecătorii Curții Constituționale să poată fi demiși de către Parlament. Ei au adoptat legea care confirmă că deținătorii de pașapoarte sovietice vor putea participa la alegeri.

 

(231 accesari)