Întrebare deschisă către CCA: Este normal ca Publika TV să facă non-stop campanie pentru Plahotniuc?

Imagine implicită

CozerÎn general nu urmăresc sau urmăresc foarte puțin canalele TV din Republica Moldova. Lucrurile au degradat într-atât de mult încât e dificil, dar în același timp și neinteresant sau neimportant să mai urmărești ce relatează acestea.
Duminică am deschis de câteva ori Publika TV, în special la ora exactă, pentru că prietenii de Facebook se cruceau de felul în care acest post de televiziune relatează „primele alegeri primare din Moldova”. Mi-a fost și mie interesant să văd până unde pot ajunge aceste slugi umile ale lui Plahotniuc.
Lucrurile nu m-au mirat prea mult. Așa-zisa singură televiziune de știri din Moldova și-a început toate buletinele informative, inclusiv cel principal al zilei, cu relatări live de pe la sediile PDM din țară. Breaking-News-uri, declarații, live-uri, de ziceai că de fapt chiar aveam alegeri în Moldova.
Pocaznoi, ce părere ai?
Lucrurile clar nefiind în regulă, mi-am zis să-l întreb pe șeful de la CCA, Marian Pocaznoi pe al său nume, ce părere are despre toată această stare de lucruri. Mai ales că Publika TV a fugit în ultima lună prin toată țara după PD, relatând despre „întâlnirile cu cetățenii”.
Știu că acum toți vor spune: „Păi da Cozer n-are ce face? Nu știe ce e de capul lui Pocaznoi? De cine e pus acolo?”.
Știu, fraților, știu! Dar am făcut-o dintr-un alt motiv. Îl văzusem pe domnul Pocaznoi foarte deranjat, cu doar vreo două zile înainte, de o altă televiziune – Jurnal TV. Băiatul ăsta i-a luat la trei parale pe cei de la Jurnal, că, vezi Doamne, de ce l-au invitat pe Țîrdea la Jurnal TV.
Pocaznoi de la CCA s-a arătat deranjat că ăsta a mers în partid la cel mai josnic specimen politic din Moldova, Dodon îi spune, și-a muștruluit Jurnalul.

Mă, în asemenea condiții, dacă ditamai șeful CCA arată cu degetul la Jurnal, pentru că un specimen care se perinda pe la ei a ales să se întoarcă în mocirla unde probabil și-i este locul, mă gândeam și eu că poate o fi deranjat și de alte televiziuni.

Credeți că am primit vreun răspuns? Sigur că nu! Și să știți că Pocaznoi e un băiat tare activ pe Facebook. Spre exemplu, el foarte rapid a pus un like la un fel de Țîrdea de la Publika TV, care a comentat avid la revolta sa la adresa Jurnal TV, dând și acesta o palmă postului de televiziune.
Și „Hămăieșul” ăsta de la Publika și-a permis să-l judece pe Țîrdea. Iar Pocaznoi, în imparțialitatea sa de șef CCA, a sărit cu like-ul ca șacalul la cadavrul împuțit al unei gazele ucise de o săptămână.
Zic bă frate, dacă tot s-a apucat Pocaznoi de judecăți de valoare, poate îmi răspunde și mie, dar nimic…
Pocaznoi, este normal ca Publika TV să facă non-stop campanie pentru Plahotniuc?
Eu din fire îs destul insistent. Zic hai să mai fac o încercare. Să-mi mai încerc o dată norocul și să-l înteb pe Pocaznoi dacă e normal sau nu, în viziunea sa, de ditamai șef CCA, ce face Publika TV.
Poate, de ce nu, să ne pună la dispoziție niște analize făcute de către instituția pe care o conduce, privind numărul de apariții ale PDM la Publika TV, dar și ale altor partide politice? Pentru că, n-aș avea nicio problemă dacă televiziunea în cauză, ar fi relatat în această perioadă, cu măcar 25% din ardoarea cu care a umblat după PDM, despre comuniști, liberal-democrați, Antimafie, Usatîi și alții. Bă, dacă dai live de la PDM, dă și de la întâlnirile cu alegătorii ale celorlalte partide.
Asta e echidistanță Pocaznoi, nu? Dacă nu e asta, poate îmi explici și ce e echidistanța. Eu sunt deschis și abia aștept răspunsul/răspunsurile.
Cu multă naivitate,
Alex Cozer