Invenţia uluitoare a unui braşovean, pentru una dintre cele mai utilizate aplicaţii din lume

Imagine postare

tastataaa_42286000Braşoveanul Sorin Neica, 35 de ani, alături de o echipă de 5 fotografi profesionişti, încearcă să obţină 185.280 de dolari pentru o tastatură special dezvoltată pentru a edita mai uşor fotografiile în Adobe Photoshop, una dintre cele mai utilizate aplicaţii de acest tip din lume. 

Acesta înscris proiectul pe platforma kickstarter.com din SUA, care le permite utilizatorilor din întreaga lume să contribuie cu sume pornind chiar şi de la câţiva dolari pentru finanţarea a diferite proiecte, scrie bizbrasov.ro.

Proiectul tastaturii dedicate Photoshop strânsese deja la mijlocul săptămânii 25.816 de dolari de la 258 de utilizatori din mai multe colţuri ale lumii.

„Sursele de finanţare pentru acest tip de proiect sunt anevoioase. Kickstarter.com mi s-a părut cea mai atractivă modalitate de a combina partea de finanţare cu cea de marketing. Nici nu m-am gândit să apelez la o bancă. Nu cred că o bancă din România are viziune pentru aşa ceva”, a declarat Sorin Neica.

El a înscris proiectul, numit Shortcut-S, pe platforma kickstarter prin intermediul unui partener care este cetăţean american. Pentru a putea înscrie un proiect pe platforma kickstarter.com trebuie să fii cetăţean al uneia dintre ţările SUA, Canada, Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelandă şi trebuie să îţi setezi o sumă minimă de finanţare care trebuie strânsă într-o perioadă de timp aleasă care poate fi de maximum 60 de zile. Oricine poate dona bani pentru un proiect, iar în cazul în care fondurile strânse sunt mai mici decât finanţarea necesară, iniţiatorii proiectului nu primesc niciun ban.

Ideea tastaturii speciale a apărut în urmă cu doi ani şi a pornit de la faptul că utilizarea programului de editat fotografii este mai dificilă din cauza funcţionalităţilor ascunse sau care se pot accesa prin „shortcut-uri“ (combinaţie de taste prin care se accesează o anumită funcţie, în loc de a căuta butonul în meniul programului).

„Lucrând foarte mult cu editarea fotografiilor şi în special în acest program am remarcat că trebuie să treci prin foarte multe procedee pentru a ajunge la forma dorită şi că există nenumărate «shortcut-uri» pe care nu le poţi ţine minte. Iar tastatura clasică nu oferă atât de multe butoane pentru multitudinea de funcţii necesare în editarea fotografiilor. De aceea ne-am gândit că ar fi necesară o tastatură specială. Dacă ai toate funcţionalităţile în faţă, şi nu sunt ascunse sub formă de «shortcut-uri», eşti mai creativ. Este la fel ca în cazul unui pictor care are planşeta în faţă”, a explicat Neica.

Proiectul Shortcut-S are nevoie de 185.000 de dolari pentru a fi demarată producţia tastaturilor – 2.000 de unităţi pentru început, iar termenul-limită pentru strângerea fondurilor este 31 martie 2014. El a adăugat că dacă nu va obţine finanţarea prin intermediul platformei kickstarter.com, va încerca să discute cu un angel investor şi să trimită o propunere furnizorului elveţian de periferice Logitech.

sursa: realitatea.net