Investiţie de trei milioane de euro la Arsenal Park Transilvania, în piste de biciclete şi tiroliană

Imagine implicită

bazinComplexul de agrement Arsenal Park din Orăştie beneficiază din luna iulie de o reţea de piste de biciclete de nouă kilometri, un dispozitiv de tip PowerFan pentru salturi libere de la 30 de metri înălţime şi o tiroliană cu lungimea de 570 de metri, în care s-au investit trei milioane de euro.

PowerFan Jumps este singura activitate de acest gen din ţară, iar tiroliana este în acest moment cea mai lungă din România, fiind realizată dintr-un singur segment.

Investiţiile în complexul deţinut de fraţii Marius şi Emil Cristescu fac parte dintr-un proiect de agrement de şase milioane de euro şi se adaugă unor obiective deja finalizate – parc de aventură, cu şase trasee de diferite dificultăţi, pentru copii şi pentru adulţi, cu peste 70 de platforme şi dispozitive amplasate la o înălţime de până la 25 de metri, un patinoar sintetic, un skate park din beton, cu suprafaţa de 1.500 de metri pătraţi şi un centru de agrement de călărie.

În complexul Arsenal Park a fost deschis şi un loc de joacă pentru copii, care beneficiază de echipamente pentru căţărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne şi balansoare. Locul de joacă este prevăzut cu piese de mobilier urban pentru adulţii care supraveghează copiii şi poate găzdui simultan peste 300 de copii.
Până la finalul anului va fi finalizat şi un Aqua Park, în urma unei investiţii de două milioane de euro, iar în următoarele luni vor fi aduşi 12 cai pentru echitaţie.

„Preconizăm ca după finalizarea proiectului să avem 1.000 de vizitatori pe zi în sezon, pe lângă turiştii care înnoptează în cele 220 de locuri de cazare. În acest an, numărul maxim de vizitatori a fost de 500 într-o zi. Vizitatorii vin din toată ţara, dar mai ales din Timişoara, Arad, Hunedoara, Sibiu sau Cluj-Napoca”, a declarat Marius Cristescu.
Arsenal Park este un complex de vacanţă cu 220 de locuri de cazare în care turiştii pot practica diverse activităţi, printre care instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes sau segway.

Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze şi cu infraroşu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă şi cu înot contracurent, o cameră de relaxare şi camere pentru masaj şi tratamente corporale.
Întins pe o suprafaţă de 88 de hectare, Arsenal Park este şi cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, cu peste 150 de exponate, printre care tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR 93, un avion AN-2 şi un MIG 21, dar şi un elicopter Kamov Ka 26.

Proiectul este co-finanţat prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contribuţia beneficiarului (40%), în bază contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Surrsa:mediafax.ro