Iohannis insistă, dupa cazul Vosganian: Un Parlament tolerant cu corupții nu se va bucura de respect

Imagine implicită

klaus iohannisPresedintele Klaus Iohannis a revenit vineri cu un mesaj despre procedurile de ridicare a imunitatii din Parlament, dupa ce joi a criticat Senatul ca nu a incuviintat inceperea urmaririi penale a liberalului Varujan Vosganian.

„Procedurile pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor si cele de efectuare a urmaririi penale pentru ministri si fosti ministri, membri ai Parlamentului, trebuie sa devina mai simple si mai transparente.

Reinnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a intelege ca un Parlament tolerant cu coruptia si coruptii nu se va bucura niciodata de respectul si increderea cetatenilor”, a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Seful statului a precizat, si joi, ca se astepa ca „Senatul sa incuviinteze solicitarea DIICOT de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian”, adaugand ca „votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat”.

La randul sau, co-presedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis o scrisoare senatorilor PNL, in document aceasta spunand ca i-a cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar daca nu va face acest lucru va propune excluderea sa din partid.

Gorghiu: I-am cerut demisia lui Vosganian. Daca nu, voi propune excluderea sa

Votul in cazul lui Vosganian, criticat pe scena politica

Votul de joi din Senat impotriva incuviintarii inceperii urmarii penale fata de senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a starnit numeroase critici pe scena politica, inclusiv din partea premierului Victor Ponta.

Dupa Iohannis, si Ponta critica votul in cazul lui Vosganian: O mare greseala!

Senatorul PNL Varujan Vosganian a sustinut, joi, in plenul Senatului, o noua pledoarie in apararea sa, inainte sa se dea votul pentru urmarirea sa penala in dosarul Romgaz, incheindu-si in lacrimi discursul.
Sursa:ziare.com