Iohannis: „Sunt alături de preşedintele Timofti în demersurile pe care le face”

Imagine implicită

iohanis timoftiPreședintele român Klaus Iohannis anunță că este alături de preşedintele Nicolae Timofti, în demersurile pe care acesta le face pentru a ieşi din situaţia complicată în care se află ţara.

Șeful statului de la București a subliniat importanţa păstrării Republicii Moldova pe calea europeană.
„Sunt alături de președintele Timofti în demersurile pe care le face pentru a ieși din această situație complicată. Contez pe maturitatea clasei politice de la Chișinău pentru a găsi calea cea mai bună pentru soluţionarea crizei. Sper să avem o soluţie repede şi bună”, a declarat preşedintele.
Iohannis s-a arătat convins că se vor găsi soluţii care „sunt la fel de importante pentru noi, ca şi pentru moldoveni, şi anume soluţii pentru păstrarea Republicii Moldova pe calea europeană”.
„Este o situaţie foarte complicată, sunt permanent informat şi în contact cu actorii cei mai importanţi de acolo”, a subliniat Klaus Iohannis, adăugând că „am vorbit acum puține zile și cu președintele Timofti la telefon despre aceste chestiuni”.
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat joi prim-ministru pe Ion Păduraru, actualul şef al Administraţiei prezidenţiale.

Sursa:independent.md