ghimpu plaha si filatFostul premier Ion Sturza a ţinut să-i dea o replică liderului PL, Mihai Ghimpu, care a declarat că preşedintele Nicolae Timofti se grăbeşte să propună un candidat pentru funcţia de premier fără a fi formată o majoritate parlamentară.

„Complotul lui Sturza cu Timofti sau răspuns portavocei statului capturat, Mihai Ghimpu: de ce v-aţi speriat, domnilor?! După manifestul personal de acum două zile, m-am gândit dacă să prezint sau nu oferta care a fost „adusă” la Chişinău. Şi care a fost blocată cu isterie şi vehemenţă! Cu riscul de a deconspira un „complot” pentru Salvarea Moldovei, aceasta e oferta ipotetică a prietenilor Moldovei, în schimbul politicii şi al unui guvern naţional, integru şi profesionist – partener de nădejde al lumii civilizate. E oferta care nu poate fi combătută cu nimic, dacă suntem raţionali, bineînţeles”, a menţionat Ion Sturza într-o postare pe contul său de Facebook.

„Indivizii se joacă cu focul. Vă înşelaţi, dacă consideraţi că cineva va permite ca Deveselul să fie ameninţat cu „PZRK- ul” de peste Prut. Ei trebuie să plece şi să lase ţara în pace, nu noi! Dar… Recunosc, sunt şocat de obrăznicia „răului mai mic”, vorba unor diplomaţi din Moldova, dar şi de isteria necontrolată a „luptătorului” pentru valori. Dorinţa de a-şi păstra „captura” este incredibilă!”, a adăugat fostul premier.

„Cu certitudine, va urma o perioadă foarte tulbure şi violentă. Protejaţi-vă, copii, dar nici nu daţi voie să fie distrusă ultima speranţă, extrem de fragilă, cea formată în mintea colectivă a oamenilor de bună credinţă”, îşi încheie mesajul Ion Sturza.

Precizăm că acum două zile omul de afaceri şi fostul premier al RM a lansat un apel către cetăţeni sub forma unui manifest personal, cu genericul „Salvăm Moldova!”. În mesajul său sunt enumerate mai multe condiţii care fac posibilă salvarea ţării de un iminent colaps economic şi social.

Sursa:jurnal.md

(90 accesari)