sturza parlamentZilele acestea am mai multe discuții publice pe plan internațional. Și deși tematicile sunt departe de Moldova, întrebarea frecventă este ce se mai aude de stabilizarea Moldovei?

Deci, cum, arată doar o zi (!) a stabilizării la Chișinău?

1) În sfârșit moldovenii au aflat cât îi costă jaful secolului – 25 de miliarde de lei. Plătiți din bugetul lor în 25 de ani. Câte un mezelic pe an, un miliard. Ce simbolic, câte un miliard pe an, să nu uitam nici noi , nici urmașii de acest jaf umilitor în vecii vecilor. Amin.

2) CEC (ce nume dubios, sună a ЧКа) invalidează 400 000 x 3 de semnături ale moldovenilor. Nu că nu ar fi greșeli în proces… Dar cum o fac? Sfidător, obraznic. Cecănește, de parca cecănitul ar fi veșnic…Ne scuipă, noi ne ștergem… un mizilic , 400 000 x 3 de moldoveni.

3) Moldovenii își aduc contribuția la lupta cu terorismul. Se promovează o lege Big Brothers. Nici că ar fi un moment mai prielnic.

După ce doamna Buliga &Co și-au spălat pelincuțele pe la Bruxelles în timpul atentatelor, e timpul să punem botniță pe moldoveni, pardon internet. Prea multa „porno” pe pagina guvernului. În treacăt , vom stoca toate datele trecute prin telecomuri, ca la o adică să le extragem pentru a da o bleandă cuiva. Audieri publice, interes public?!

4) CC ne face un cadou nouă, amatorilor de horoscop. O salată de fructe, din mere (lituaniene) și piere (moldovenești). Ca să fie mai convingător, în aula Academiei de Științe. E un pic de manipulare? Dar ce contează? A trecut de atâtea ori!

5)Vin rușii (Karasin)… Parlamentul scoate prosopul, sarea și colacul. O declarație de neutralitate pe vecie. Cea care nu a trecut din prima. Cică, s-a opus Mihai Gimpu. S-a lucrat un pic și nu mai suntem unioniști. Teoria suptului… de la două vaci. И нашим, и вашим. Și Bucureștiului, și Moscovei.

6) Guvernul reacționează… creează un comitet. Comitet ,care va urmări toate evenimentele de importanță națională, gen jaful secolului, spălarea de miliarde de dolari, colapsul băncilor, corupția și oligarhia absolutistă. Va urmări… Alo, BNM, CNA, Procuratura, dar voi ce veți face, tot veți „urmări”?

7) Ca să nu se încalce tradiția, în miez de noapte se numesc în funcții importante persoane, delicat spus, contestate de societate. Singurul merit al acestora e fidelitatea absolută oligarhiei absolute.

8) Între timp, copiii „proletarilor” din noua „adunătură”, pardon, majoritate își etalează pe internet luxul exorbitant. Дело сделано, гонорар получен!

Și ca această zi de rutină a „stabilizării” la Chișinău să se termine pe o notă majoră, Parlamentul își alocă 9 milioane de lei pentru gratii. Foarte bine! Va costa moldovenii mai puțin în viitor. Doar o lăcată din exterior…

Da, stabilizarea trebuie achitată. Tot în această zi Parlamentul României a revotat împrumutul de 150 milioane. Tot timpul m-am mirat: de ce 150?! De ce nu un miliard? Cifra magică la Chișinău. Și un mizilic pentru București…

P.S. Să nu creadă ca eu anume așa voi spune lucrurilor pe plan extern. Nu, vor fi numai mesaje de încurajare. Acest mesaj este de uz intern. Pentru amatorii de… știți de ce…

P.S 2 Cele enumerate nu sunt glume de 1 aprilie. S-au întâmplat ieri.

Ion Sturza

 

(42 accesari)