ghimpu cu papionCele mai mari crime din istoria acestei lumi s-au făcut cu sprijinul aşa-zişilor „oameni de bine”. Cu aportul celor mai mari patrioţi şi celor mai aprigi păstrători ai tradiţiei strămoşeşti au fost realizate cele mai josnice trădări. Cu sânge rece, ei şi-au trădat şi omorât pe cei mai apropiaţi: Cain pe Abel, Iuda pe Hristos, Salieri pe Mozart, Ieremia Golia pe Ioan Vodă.

În istoria noastră recentă, si noi am trecut prin asta. Am învăţat bine lecţia. Iar Iudele naţionale se pare că nu vor s-o facă. Mai întâi a fost Iuda Roşca, cel care obişnuia să poarte costume albe după ce-i bătea până la sânge pe colegii săi. Împreună cu valeţii săi, Secăreanu, Cubreacov şi alţii, ne-a trădat în 2005, vânzându-se generalului comunist schizoidal. (Apropo, Roşca şi Secăreanu, unde l-aţi ascuns în 2002 pe prietenul vostru Cubreacov? Să nu credeţi că aţi scăpat chiar atât de uşor!) Ne-a trădat în numele stabilităţii. În numele idealului naţional. În numele Unirii cu România. [PG]

După asta a apărut Iuda Ghimpu, care a crezut că dacă îşi atârnă la gât un papion, chestia asta va imprima nobleţe firii lui de comerciant. Nici el, nici Ion Păduraru nu au înţeles că un papion e doar o cârpă, iar nobleţea nu e o talancă purtată de o oaie creaţă. Nobleţea izvorăşte din demnitate. O paiaţă, un clovn însă nu poate avea demnitate oricât de bine şi-ar juca rolul. Oricât de mare i-ar fi papionul potrivit la gât înainte de a ieşi pe scena circului politic.

Încă în 2009, Iuda Ghimpu a fost primul care a făcut pact cu diavolul şi a devenit sluga credincioasă a lui Plahotniuc. În felul acesta i s-a permis accesul la afacerile cu importul de petrol. Acum degeaba îi condamnăm pe cei opt nenorociţi PLDM-işti care şi-au vândut sufletul şi au votat cu gruparea criminală. Ei oricând pot arăta cu degetul spre Iuda cu papion: „El a vândut primul şi n-a păţit nimic!”. Putem să ne crucim cât vrem de cei 14 foşti comunişti cumpăraţi de Plahotniuc. Ei au un argument imbatabil: „Chiar dacă şi-a trădat electoratul, Iuda cu papion e aclamat în continuare de admiratoarele sale isterizate!” Ce folos că ne revoltăm de Alexandru Tănase, care a transformat Constituţia într-un prezervativ pentru uzul lui Plahotniuc? Acesta are în faţă un exemplu demn de urmat – Iuda cu papion care rânjeşte şi-şi bate joc de oamenii ajunşi la limita sărăciei şi a răbdării. Mai aveţi chef să-i reproşaţi ceva lui Timofti? Dar fără Iuda Ghimpu, Timofti nici nu ar fi existat. Cel cu papion a pus bazele trădării generale.

În cele din urmă, Iuda cu papion a adus la guvernare o grupare criminală care va începe imediat represaliile. Liderii opoziţiei parlamentare şi extraparlamentare, toţi cei care spun răspicat că Plahotniuc a acaparat toate instituţiile statului, vor fi arestaţi şi aruncaţi în subsolurile poliţiei. Aşa cum a promis ieri finul mafiei, Candu. Jurnal TV va fi închis sau vor fi găsite căi pentru a-i închide gura. Aşa cum se întâmplă acum, când la ordinul lui Plahotniuc Moldtelecom a suprimat emisia Jurnal TV. Exact ca pe timpul generalului comunist schizoidal.

Am mai trecut prin asta. Am învăţat bine lecţia. Şi nu e bai că o să dispară o televiziune. E mai periculos faptul că nu se va mai auzi nicio voce critică. Puţinele instituţii media de opoziţie nu vor rezista nici atât. Şi atunci, cu ce e mai bun acest regim decât cel al generalului comunist schizoidal? Degeaba ne revoltăm acum şi îl înjurăm pe Plahotniuc. Acest personaj nu reprezintă, în sine, nimic. E un gunoi social. E un simplu proxenet. Şi asta ar fi trebuit să rămână. Dar fiindcă marile crime ale omenirii s-au făcut cu sprijinul „oamenilor de bine”, a trebuit să apară un Iuda cu papion care i s-ar vinde şi ne-ar trăda pe toţi. În numele stabilităţii. În numele idealurilor naţionale. În numele Unirii cu România.

Val BUTNARU

(139 accesari)