Iurie Leancă va pleca de la București la Bruxelles

Imagine postare

kosovoPremierul Iurie Leancă se va întîlni cu omologul său român la București pe 14 noiembrie. Cei doi vor discuta despre construcția gazoductului Iași – Ungheni. A doua zi, premierii vor întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, unde vor discuta acțiuni concrete privind parcursul european al Republicii Moldova.

Vor discuta și despre cooperarea bilaterală, în special cea legată de integrarea în domeniul energetic, dar și despre reconstrucţia a cel puţin două poduri distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: unul la Ungheni, pentru transport rutier, şi unul în zona raionului Leova.

Oficialii se vor întîlni cu Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Iurie Leancă va analiza agenda europeană a Republicii Moldova cu Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Totodată, menționăm că premierul moldovean va avea discuții separate cu vicepreședintele Comisiei Europene, Siim Kallas, care este și Comisar pentru Transporturi, și cu Cecilia Malmstrom, Comisar european pentru Afaceri Interne.

Din delegația R. Moldovei, condusă de Iurie Leancă mai face parte ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și de către viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.