bacuRomânia a încheiat prima ediţie a Jocurilor Europene, organizate la Baku (Azerbaidjan) în perioada 12-28 iunie, pe locul 17 în clasamentul pe medalii, cu totalul de 12 medalii – 3 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz.

Prima prezenţă tricoloră pe podium a fost adusă pe apă, de kaiacul dublu ocupat de Roxana Borha şi Elena Meroniac, iar ultimele motive de bucurie pentru fanii români au venit în ziua a 14-a, ante-penultima a competiţiei. Rusia a dominat net întrecerile de la Baku, cu un total spectaculos de 164 de medalii, dintre care 79 de aur.

Top 25 al clasamentului final pe medalii, la prima ediţie a Jocurilor Europene. 42 de ţări au avut reprezentanţi pe podium la Baku.

top-25-medalii

Scrima a fost punctul forte pentru România, contribuind cu cinci medalii la total, spadasinele Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran, precum şi sabrerii conduşi de Mihai Covaliu – Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Mădălin Bucur, reuşind să confirme statutul de favoriţi la podium. Per total, prestaţia României la scrimă a fost una impresionantă, Italia fiind singura ţară care a reuşit să urce mai des pe prima treaptă a podiumului (12 ori). Astfel, în clasamentul pe medalii la scrimă, România, prezentă la Baku cu cele mai bune două cvartete, a terminat pe poziţia secundă.

Sursa:prosport.ro

(78 accesari)