Johannes Hahn: UE așteaptă rezultate concrete din partea Republicii Moldova

Imagine implicită

hannBruxelles-ul așteaptă de la autoritățile din Chișinău soluții reale pentru redresarea situației din țară, lupta împotriva corupției și finalizarea anchetei privind furtul miliardului de dolari din sistemul financiar-bancar moldovenesc.

Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, prezent astăzi la Chișinău a transmis că Bruxelles-ul așteaptă acțiuni concrete din partea autorităților și implementarea reformelor-cheie.

„Atenția autorităților de la Chișinău trebuie să fie concentrată pe implementarea reformelor-cheie. UE așteaptă rezultate concrete. Vrem să vedem soluționarea fraudei bancare, nu doar reforme în domeniile anticorupţie, justiţie și media”, a spus oficialul european.

Totodată, oficialul a transmis că UE este dispusă să susțină în continuare Republica Moldova, însă acest lucru depinde și de semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional.

„Sperăm ca FMI să ia o decizie favorabilă în privința Republicii Moldova în octombrie”, a declarat Johannes Hahn.

În cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Pavel Filip și Johannes Hahn a fost semnat un acord de finanţare în valoare de 15 milioane de euro, bani care vor permite reformarea administraţiei publice.

Prim-ministrul Filip a mulțumit pentru acordul oferit, declarând că vizita oficialului european reprezintă o recunoaştere a „eforturilor guvernării” şi semnalează angajamentul continuu al partenerilor europeni.

Sursa:independent.md