JOS PALARIA! Monica Macovei le cere presedintelui si premierului sa intervina in cazul ambasadorului rus care a insultat doi intelectuali romani: “Trebuie chemat la Moscova!”

Imagine implicită

ambasadorul rusiei roAmbasadorul Rusiei insultă românii chiar din București, lipsa de reacție a președintelui, premierului și a ministrului de Externe este inacceptabilă

Condamn cu fermitate atitudinea ambasadorului Rusiei, Oleg Malginov, și cer o reacție publică imediată, tranșantă și categorică a autorităților de la București.
Agresivitatea verbală a ambasadorului Oleg Malginov a depășit cu mult limitele diplomației și nu trebuie să rămână nesancționată public. Ambasadorul Rusiei insultă doi intelectuali români, Vladimir Tismăneanu și Marius Stan, pe care îi cataloghează drept „bădărani”, și dă indicații echipei redacționale a ziarului România Liberă, criticând-o pentru că a preluat un articol de opinie scris de cei doi. “Republicarea despre care este vorba să rămână pe conştiinţa echipei editoriale”, afirmă amenințător ambasadorul lui Putin.
Prim-ministrul Victor Ponta și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, tac inacceptabil în timp ce cetățenii români sunt insultați și intimidați de reprezentantul lui Vladimir Putin la București.
Președintele Klaus Iohannis tace și el, la fel de inaccpetabil, în timp ce românii pe care îi reprezintă îndură umilințe din partea ambasadorului Rusiei. Același ambasador care se arăta “foarte îngrijorat” de acțiunea procurorilor la rafinăria Petrotel-Lukoil și voia ca ancheta să se facă “nepărtinitor şi obiectiv în cadrul legii şi ţinând cont în mod cuvenit (…) de interesele relaţiilor ruso-române”.
Insultarea unor români și încercarea de intimidare a redacției unui ziar din România sunt „în interesul relațiilor ruso-române”?
Președintele Iohannis, prim-ministrul Ponta și ministrul Aurescu au obligația să răspundă. Oamenii lui Putin devin tot mai agresivi. Ambasadorului Malginov trebuie să i se spună, fără nicio ambiguitate, că au trecut vremurile când Rusia dicta la București. Oleg Malginov trebuie să fie rechemat la Moscova și să fie înlocuit de un “ambasador” care să ne respecte.

Sursa: hotinfo.ro