Joseph Daul, după întâlnirea cu primarul ales al capitalei: „Situația din RM se îndreaptă de la rău la și mai rău”

Imagine implicită

Situația din Republica Moldova se îndreaptă de la rău la și mai rău, a declarat Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, cea mai mare familie politică la nivel european, după ce s-a întâlnit cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Am avut o întâlnire productivă cu Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, una dintre părțile noastre membre din Republica Moldova. Am urmărit îndeaproape situaţia din Moldova și am observat că se îndreaptă de la rău la și mai rău”, susține Joseph Daul.

Cât privește nevalidarea alegerilor din capitală:

„În cazul în care standardele internaţionale democratice ale unor alegeri libere, corecte şi transparente nu sunt respectate, aceasta ar putea duce la respingerea valabilităţii rezultatelor alegerilor parlamentare”, a declarat președintele Partidului Popular European.

Potrivit lui Joseph Daul „PPE rămâne a fi un susţinător puternic al partidelor membre PPE din Moldova pentru a-i ajuta să lupte cu nivelurile endemice de corupţie şi să rămână pe calea UE în beneficiul tuturor cetăţenilor săi”.

Sursa:jurnal.md