Judecătoarea Lilia Vasilievici, propusă pentru demitere; A menajat un traficant de droguri

Imagine implicită

VasileviciMagistrata de la Judecătoria Centru, Lilia Vasilevici, despre care procurorul municipiului Chişinău a declarat că ar fi luat bani pentru emiterea unei decizii ilegale, a fost sancţionată cu eliberarea din funcţie.

Decizia a fost luată astăzi de către Colegiul Disciplinar. Sancţiunea vine după ce anul trecut membrul CSM, Teodor Cârnaţ, a intentat o procedură disciplinară pe numele magistratei.

Lilia Vasilevici a ajuns în atenţia opiniei publice după ce a condamnat un traficant de droguri la 4 ani de închisoare cu suspendare, deşi procurorii au cerut ca acesta să fie trimis după gratii pentru 14 ani.

Individul fusese prins cu peste un kilogram şi jumătate de heroină, iar pedeapsa blândă care i-a fost aplicată a generat reacţii critice în spaţiul media.

Decizia Colegiului Disciplinar poate fi contestată la Consiliul Superior al Magistraturii în termen de zece zile.

Lilia Vasilevici se află în concediu şi nu a fost de găsit pentru un comentariu.

Anterior judecătoarea recunoscut că a greşit în acest dosar, motivând că nu ar fi observat un articol din Codul Penal, care prevede că în cazul infracţiunilor deosebit de grave nu poate fi aplicată condamnarea cu suspendarea condiţionată a executării.

Sursa:jurnal.md