Judecătoarele șpagare trag după ele afaceriști de top

Imagine postare

aaaViorica Dinu și Ane Mary Antonella Costache reprezintă cea mai mare „captură” din lumea magistraților făcută până acum de către procurorii anticorupție. Care, totuși, sperau că arestarea celor două judecătoare șpăgare de la Tribunalul Municipiului București să îi conducă și spre „vârful piramidei” corupției din justiția română.

Totuși, până acum, în plasa DNA nu au mai căzut și alți membri ai rețelei, cu toate că informațiile deținute confirma că Dinu și Costache ar fi întreținut „relații de afaceri” și la instanțele superioare, din unele interceptări reieșind că acestea s-ar fi „băgat” în combinații până la nivelul Curții Supreme. Însă ancheta poate lua o cu totul altă întorsătură după ce magistrații care judecă acest dosar le vor audia atât pe cele două, cât și pe complicii acestora, în ședințe secrete. Iar după cum susțin sursele noastre, printre „clienții” care ar fi apelat în trecut la judecătoarele șpagare se numără și trei importanți oameni de afaceri. Care, probabil, tremură acum serios la gândul că procurorii ar fi putut cădea la pace cu cele două judecătoare aflate de atâta vreme după gratii.

Cotizanți la rețeaua TMB

Cele două judecătoare sunt acuzate că, împreună cu avocatul Daniel Petre Costel și cu grefierul arhivar de la Tribunalul București, Sorin Vasilescu, ar fi întemeiat o rețea de corupție judiciară și informatică, pentru a obține importante foloase materiale. Iar la această rețea ar fi cotizat mai mulți mituitori, judecați în diverse dosare penale, care dădeau șpagă pentru a fi achitați, cumpărând influența celor două judecătoare fie direct, fie prin interpuși. Însă, deși numărul „sentințelor trântite” de către Viorica Dinu și Antonella Costache, dar și de către alți judecători suspectați că le sprijineau pe cele două este mult mai mare, procurorii au strâns până acum probe indubitabile doar în cazul lui Dinel Staicu. Cel care a cotizat pe două filiere separate la aceleași  judecătoare, în schimbul achitării sale. Totuși, din informațiile intrate în posesia noastră, în afara fostului finanțator al Universității Craiova, și alți miliardari ar fi apelat la serviciile rețelei de la TMB.

Racolați de ”săgeți”

Unii dintre ei auziseră că aici se poate rezolva orice dosar, dacă dispui de „cașcavalul” necesar, și au încercat să le abordeze direct pe cele două judecătoare. Însă alți importanți oameni de afaceri care aveau dosare pe rol au fost pur și simplu racolați de către „săgețile” trimise la înaintare de către Viorica Dinu și Antonella Costache. Astfel, după cum susțin procurorii, complicii Daniel Costel Petre, Daniela Petre, Angela Cîrlan și Sorin Vasilescu „aveau înțelegeri prestabilite și cu alte persoane, care îi ajutau să identifice potențiali clienți”. Practic, judecătoarele și acoliții acestora își alegeau de la televizor, din presă sau de pe holurile tribunalelor „victimele” cu bani, cărora apoi le trimiteau mesaje că i-ar putea scăpa de „belele”, sumele solicitate în schimb fiind de la câteva sute de mii de euro în sus. Iar trei dintre cei care ar fi răspuns pozitiv la încercarea de racolare sunt potenți oameni de afaceri care acum urmăresc cu sufletul la gură mersul procesului. Mai ales că audierile vor fi secrete…
Sursa: enational.ro