justitie1Judecătorii Ghenadie Morozan şi Svetlana Balmoş au fost propuşi drept candidaţi pentru suplinirea a două funcţii de judecător la Curtea de Apel Chişinău (CAC). Decizia a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La concurs au participat cinci candidaţi: Liuba Pruteanu, Liubovi Brînza, Ghenadie Morozan, Svetlana Balmoş şi Ghenadie Pavliuc. Ghenadie Morozan este magistrat la Judecătoria Râşcani din Chişinău, iar Svetlana Balmoş la Judecătoria Buiucani a capitalei.

Ghenadie Morozan, despre care presa a scris că ar fi cumnatul controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc, este unul dintre cei opt magistraţi supranumiţi „din iad”. După ce în aprilie 2009 a judecat zeci de tineri în comisariatele de poliţie, acesta a scăpat basma curată şi a rămas în funcţie.

Una dintre victimele violenţelor din 2009 a declarat pentru Ziarul de Gardă că Ghenadie Morozan i-a organizat un proces de judecată în Comisariatul General de Poliţie. Tânărul a stat opt zile închis pe nedrept, iar Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) i-a oferit despăgubiri morale.

În ultima sa declaraţie de avere, Morozan indica o casă de 428 de metri pătraţi în sumă de aproape 3 milioane de lei şi un apartament de 66 de metri pătraţi.

Sursa:jurnal.md

(122 accesari)