Judecătorul Orîndaş se declară subiectiv în dosarul Apollo vs CCA

Imagine postare
foto: jurnal.md

foto: jurnal.md

Controversatul magistrat Victor Orîndaş a fost recuzat de la judecarea cauzei dintre Asociaţia Apollo şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Judecătoria sectorului Centru a admis cererea prin care acesta solicită ca dosarul să fie transmis altui magistrat, pe motiv că nu va fi obiectiv. 

Asociaţia Apollo a mers în instanţă după ce Consiliul Coordonator al Audiovizualului i-a respins o sesizare în care se constata că deputatul Vladimir Plahotniuc şi omul de afaceri Dan Lozovan deţin monopolul pieţei mass-media şi prin care se solicita încetarea acestui fenomen.

Membrii asociaţiei au constatat că cei doi controlează 5 şi, respectiv, 7 posturi TV şi radio. Asta deşi legea nu permite unei persoane să deţină mai mult de două canale.

Dosarul a ajuns pe mâna judecătorului Victor Orîndaş, despre care presa a scris că a fost implicat în atacurile raider de la Banca de Economii. Avocatul asociaţiei a cerut ca magistratul să fie recuzat de la cauză pe motiv că nu va fi echidistant, dat fiind faptul că există o legătură între el şi deputatul Vladimir Plahotniuc. Judecătoria sectorului Centru a respins cererea reclamantului. Peste câteva zile, Victor Orîndaş a depus o cerere prin care refuza să mai judece cauza, motivând că nu va fi obiectiv. Prin urmare, vicepreşedintele Judecătoriei Centru, Ecaterina Palanciuc, a admis cererea magistratului.

Preşedintele Asociaţiei Apollo, Vasile Năstase, nu exclude însă că dosarul va ajunge pe mâna altui judecător corupt.

Potrivit Asociaţiei Apollo, magistratul Victor Orîndaş a fost implicat în atacurile raider al căror beneficiar final, conform unor acte ale Curţii de la Londra, este deputatul PD, Vladimir Plahotniuc. Presa a scris că Orîndaş, împreună cu judecătoarea Natalia Plugari, au dispus, contrar competenţelor, împărţirea în patru părţi egale a acţiunilor deţinute de Zilena Com şi Minerva SRL la Banca de Economii şi transferarea lor în propietatea a patru companii ruseşti, în baza unor contracte fictive.

sursa: jurnal.md