iohannis la protestPreşedintele român s-a alăturat ieri zecilor de mii de protestatari de la Bucureşti. Klaus Iohannis a declarat că participat la protestul din Piaţa Universităţii pentru a-şi manifesta indignarea faţă de faptul că o „gaşcă de oameni politici” vrea să schimbe legislaţia şi să slăbească statul de drept.

„Am venit aici, în Piaţa Universităţii, ca şi miile de români, să-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci şi sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignaţi”, a spus Klaus Iohannis.

Precizăm că, ieri, la protestul de la Bucureşti faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului român privind graţierea şi modificarea codurilor penale au participat peste 28.000 de oameni. Proteste similare au avut loc concomitent în toată România – la Arad, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Alba Iulia, Târgu Mureş, Suceava, Piatra Neamţ, Galaţi, Ploieşti, Baia Mare, Cluj-Napoca etc. „DNA să vină să vă ia!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Ruşine, ruşine să vă fie!”, „România, trezeşte-te!”, „Hoţii stau la puşcărie în democraţie”, au fost lozincile scandate de protestatari.

Sursa:jurnal.md

(18 accesari)