klaus iohannisPreşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unui mesaj transmis cu ocazia Zilei Limbii Române, îi încurajează pe românii de pretutindeni, de Ziua Limbii Române, să-şi înveţe copiii limba maternă şi să-i îndemne nu doar să o cunoască, ci şi să o iubească.

„Astăzi, 31 august, celebrăm unul dintre cele mai importante elemente definitorii ale identităţii noastre naţionale. Limba română ne exprimă cultura, valorile şi bogăţia tradiţiilor şi ne uneşte într-o mare comunitate spirituală pe toţi cei care o vorbim, indiferent de locul în care trăim.
În această zi de sărbătoare, gândurile mele se îndreaptă către românii din ţară, către cei din Republica Moldova, precum şi către cei din diaspora, pentru care limba este legătura vie cu originile şi identitatea naţională.
Încurajez familiile de români de pretutindeni să-şi înveţe copiii limba română şi să-i îndemne nu doar să cunoască, ci să-şi iubească limba maternă.
La mulți ani tuturor vorbitorilor de limbă română, oriunde v-ați afla!”, este mesajul președintelui Klaus Iohannis, potrivit site-ului Administrației Prezidențiale.
Ziua Limbii Române se sărbătorește la 31 august, ea fiind instituită în anul 2013, când o lege în acest sens a fost adoptată de Parlament.

Sursa: dcnews.ro

(71 accesari)