Klaus Iohannis, după votul Senatului la dosarul lui Şova: Parlamentul nu se poate erija în instanță

Imagine implicită

klaus iohannisPreşedintele Klaus Iohannis a reacţionat după ce Senatul a respins astăzi cererea de încuviinţare a solicitării DNA de reţinere şi arestare preventivă a lui Dan Şova, asupra căruia planează vina că a falsificat 11 procese verbale pentru a scăpa de dosarul de la DNA în care era acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a postat următorul mesaj pe Facebook:
„În calitate de garant al respectării Constituției și principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției.
Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în fața justiției.
Parlamentul nu se poate erija în instanță. Justiția este singura în măsură să-și spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumția de nevinovăție.
Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce privește integritatea, capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției, poate recăpăta încrederea cetățenilor.”

Sursa:stiri.tvr.ro