Klaus Iohannis: PNL a dat în judecată Guvernul

Imagine implicită

media_140198156533248000_22961700_84318400_15581100Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat marți că liberali au dat în judecată Guvernul pentru aprobarea Ordonanței 45/2014 și cer anularea acesteia, el motivând că aceasta modifică nepermis legislația specifică care se referă la alegerile pentru Președinția României și îi creează premierului Victor Ponta mai multe avantaje în alegeri.

„Am dat în judecată Guvernul pentru anularea Ordonanței 45/2014, Ordonanță care modifică nepermis legislația specifică care se referă la organizarea alegerilor pentru președintele României. Noi am făcut atunci când a apărut ordonanța, în repetate rânduri, apel la Avocatul Poporului pentru a ataca acest act normativ, din păcate nu s-a făcut acest lucru și atunci ne-am simțit obligați să atacăm noi act act normativ”, a spus Iohannis într-o conferință de presă.

El a adăugat că într-un stat democratic, așa cum este România, nu se poate ca Guvernul, condus de viitorul candidat la prezidențiale, să modifice, cu foarte puține luni înainte de scrutin, legislația care se referă tocmai la alegerile prezidențiale.

„Dacă ar rămâne nesancționat acest act normativ, Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale, și-a creat un avantaj competițional, lucru pe care îl considerăm noi și Comisia de la Veneția că ar fi inacceptabil. Dacă rămâne așa, va fi creată premisa unei fraude electorale masive, încurajând votul multiplu. Guvernul schimbă un articol de lege care introduce posibilitatea de a vota oriunde în țară. E suficient să scrii o declarație pe propria răspundere că nu ai votat în altă parte și nici nu vei vota în altă parte și votul îți este luat în considerare. Așa ceva încurajează turismul electoral”, a menționat președintele liberal, potrivit agerpres.ro.

sursa: realitatea.net