Klaus Iohannis și Victor Ponta, la Iași de ziua Unirii. Ponta a fost huiduit în timpul discursului

Imagine implicită

Iohannis si Ponta la IasiPreşedintele Klaus Iohannis și Victor Ponta au participat la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, organizate la Iaşi, informează Administraţia Prezidenţială. Câteva mii de ieşeni s-au adunat la manifestări. Statuia domnitorului Cuza a fost spălată, iar străzile din zonă fiind măturate, informează mediafax.ro.
Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs în care a inststat pe nevoia de unitate și a atras atenția asupra românilor care sunt în Republica Moldova și se gândesc la unire. După șeful statului a luat cuvântul prim-ministrul Victor Ponta, moment în care din mulțime s-au auzit huiduieli.
Iohannis: Unirea a fost un act de mare abilitate politică
”Este o mare bucurie pentru mine să revin la Iaşi, capitala Unirii, un centru simbolic al românităţii şi un reper al spiritualităţii noastre. Pentru prima dată, români din ţară şi de pretutindeni, marcăm cu toţii Unirea Principatelor Române ca sărbătoare naţională. Este momentul să ne amintim că acest reper fundamental al existenţei noastre s-a realizat în timpuri istorice complicate. Unirea a fost, în definitiv, un act de mare abilitate politică. Recunoştinţa noastră este cu atât mai mare fiindcă am avut de-a face cu lideri vizionari, cu oameni vrednici care au înţeles că a-ţi servi ţara înseamnă, înainte de toate, asumarea cu mare responsabilitate a unor importante idealuri. Să nu trăim cu iluzia că atunci a fost uşor. Şi atunci, liderii au avut mari dificultăţi în a se solidariza în jurul unor interese esenţiale, aşa cum a fost Unirea, dar au reuşit să finalizeze cu succes un astfel de proiect fundamental. Pentru o asemenea reuşită, este nevoie de viziune, de renunţarea la orgolii, la mărunte interese personale sau partizane, este nevoie de curaj şi de acţiune”, a spus preeșdintele României în discursul de la Iași.
Sursa: evz.ro