Kovesi: Există riscul ca după alegerile prezidenţiale independenţa DNA să fie afectată

Imagine implicită

Laura-codruta-kovesi1-300x200Există riscul ca după alegerile prezidenţiale independenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie să fie afectată. Declaraţia a fost făcută de Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA pentru o publicaţie din Franţa. Aceasta a mai spus că instituţia pe care o conduce are doi aliați de nădejde -Uniunea Europeană şi societatea civilă.
„Am fost numită de actualul președinte, la propunerea premierului. Dacă succesorii lor nu ne susțin în lupta anticorupție, totul va fi pierdut. Riscul există, într-adevăr, dar avem doi aliați de nădejde. Mai întâi, Uniunea Europeană, care joacă rolul unui gardian. Apoi, societatea civilă constituie cea mai bună protecție a noastră”, a declarat Kovesi pentru L’Express, potrivit b1.ro.
De asemenea, Kovesi a explicat că în acest moment DNA investighează dosare grele precum cel al retrocedărilor ilegale de păduri ce aparţineau statului, dosarul legat de vânzarea licențelor Microsoft sau dosarul EADS.
”Poporul român aștepta asta de mai mulți ani. În sfârșit, statul se angajează în lupta împotriva corupției! O muncă dificilă: mai întâi trebui dovedit populației că justiția este, astăzi, independentă de cine e la putere. Acest lucru s-a făcut. Ministru sau simplu cetățean, toată lumea este astăzi tratată la fel. Și, mai important, sunt pronunțate pedepse cu închisoarea – până la zece ani, în cazul dosarelor cele mai grele”, a mai spus procurorul-șef al DNA.

Aurelia Apostol, AMPress